| DanielDanny a întrebat:

E normal daca am dioptrii in jur de -3 -4 cu cilindru să îmi facă ochelari de -1? În ultimul an nu am mai purtat ochelari dar până atunci am purtat ochelari cu -2.5! Acum nu este mare diferență între ce vad cu ochelari și ce vad fara!

Înainte aveam -3.75 și mi-a făcut ochelari de 2.50 că sa nu fie brusc și să mă obisnuesct, dar de la in jur -4 până la -1 mi se pare prea slab!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Diotriile se stabilesc doar de catre medcul oftalmolog. In multe situatii, miopia este regresiva; asa ca in timp a putut sa iti scada dioptriile

16 răspunsuri:
| Alfred0703 a răspuns:

Du-te la un medic care stie ce face. Daca iti trebuie -3 sau cat iti trebuie, atunci atat ar trebui sa fie si ochelarii.

| DanielDanny explică (pentru Alfred0703):

Mi-a zis ceva de genul că am ochii leneși sau adormiți, nu mai știu cum a zis. Și a spus "îți fac deocamdată cu -1 că sa își revină ochii și să te obișnuiești" de văzut vad, da m-i se dublează/ triplează imaginea pe verticala. Adică uneori vad o imagine semitransparentă a scrisului dublată in jos ca un fel de umbra și uneori și în sus! (Astigmatism) daca nu s-ar dubla imaginea aș vedea aproape normal!

| Alfred0703 a răspuns (pentru DanielDanny):

Du-te la un medic bun. O sa iti distrugi vederea.

| DanielDanny explică (pentru Alfred0703):

La Optimed, acolo mi-a făcut tot felul de teste și a ajuns la concluzia să îmi pună -1, merg mâine acolo cu ochelarii vechi că i-am găsit, să facă comparație!

| DanielDanny explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

La Optimed am fost, mi-au făcut tot felul de teste până a ajuns la concluzia aia, poate o fi bine dar eu nu este aproape nici o diferență, când i-am pus prima data la ochi in magazin se vedea clar la distanta, dar de ce sa vad la apropiere la fel că și fără ochelari?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru DanielDanny):

La apropiere vezi bine fara ochelari; sau... aproae bine!?

De exemplu, scrisul il vad destul de bine (mai bine la apropiere) dar avand astigmatism se dubleaza imaginea si imi da dureri de cap, cand aveam ochelari cu -2.50 nu ma deranja pentru se corecta destul de bine, dar acum astia de la optimed mi-ai facut cu -1 pe motiv ca sa ma "obisnuesc" dar aproape ca nu vad nicio diferenta daca ii port sau nu... I-am luat azi, crezi ca daca merg maine mai pot face ceva, am mai dat si multi bani pe ei, tata si-a facut 2 perechi ochelari cu vreo 2 saptamani inainte si i-au facut perfecti!

https://imgur.com/a/i0yYlne Cam asa vad!

Stiu ce inseamna si cum vad cei cu astigmatsm. 1. care este dioptria sferica? 2 care este dioptria cilindru? 3. care este inclinatia axei de cilindru? 4. iti este respectata distanta interpupilara?

Dreptul: Sfera -0.25; Cilindru -4.50; Ax 179 (S.E. -2.50)
Stangul: Sfera -1.00; Cilindru -4.50; Ax 172 (S.E. -3.25)

Am pus si S.E. dar nu stiu ce inseamna.
in prescriptie la CYL e -1.00
si la ax OD 180 si OS 175.
DP 72 dar nu stiu ce inseamna
DP distanta pupilara, mi-am dat seama dupa ce am trimis...

1. S.F. inseamna dioptria ferica. 2. D.P. inseamna dioptria.
ESTE NORMAL SA VEZI CEVA MAI BINE DE APROAPE; se diminueaza asazisul unghi optim de perceptie.
Probabil ai nevoie de lentile bifocale; cu diferenta de dioptrie pentru distanta si pentru aprape. Sune-i medicului oftalmolog despre cum percepi imaginile, in functie de distanta.

Cu cat e mai departat obiectul cu atat se indeparteaza mai mult imaginea dublata de original! Daca pun un text la 10 cm de fata atunci vad perfect! i-am sput in toate felurile si a zis ca nu are ce sa imi faca pentru dublarea imagini! La aproximativ un metru imaginea dublata (fantoma) pe un text este exact intre randurile textului original.

Crezi ca mai am vreo sansa sa imi faca alte lentile daca ma duc dupa o zi inapoi? daca nu, macar sunt buni pentru filtru de lumina albastra si UV...

Si iti multumesc mult pentru raspunsuri!

Wow. asta inseamna ca dioptria de cilindru nu corespunde cu ce ai tu nevoie. Mergi la un cabinet oftalmologic, nu doar la o masuratoare intr-un laborator in care se vand ochelari!

Asta intrebam si eu, de ce mi-a pus cilindru -1 daca eu am -4.5? Putea macar sa imi pună -2.5 cum aveam înainte, că am găsit o lentila de la ochelarii vechi și văd destul de bine cu ei. In alta parte nu mă pot duce că de am dat 600 pe ăștia și de alți ochelari n-am de unde, chiar daca schimb doar lentilele...

Mergi la ei si spuneca au exagerat cu dioptria -1cyl. si ca intentionezi sa faci plangere la potectia consumatorului. Ar i fost in limite admisibile, fata de -4, 5cyl., sa-ti monteze -3, 5cyl. Ai telefon!? iti dau nr. meu in mes.privat, ca sa putem dialoga mai in amanunt.

Am rezolvat problema, s-a cam enervat doamna doctor, dar asta este, eu daca nu vad cu ce mi-a dat, am platit atât de mult pentru ce nu pot folosi? A crezut că sunt nebun când i-am arătat prescriptia de la un medic din policlinica cu -2.50 și mi-a zis că nu are cum sa fie de la medic. Acum îi face dar mai durează 2 săpt! Sa zic mersi că sunt așa, cineva din familie la vârsta mea avea în jur de -9 și acum cred că mai jos de -13...

Bine ca ai rezolvat! Sunt pacienti care au mioie progresiva, dar la unii chiar si cyl. creste