| generator20 a întrebat:

Salut lume.Am un prieten care ma toot intreaba la scoala daca exista o infectie la nivelul spermatozoizilor daca produsul ejaculat in urma mastirbarii este de culoare galbena si daca exista o problema intr-adevar si poate fi tratata

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:


Compozitia chimica a spermei si culoarea pot sa varieze in functie de starea de sanatate, dieta, frecventa ejacularilor s.a. De asemenea, si volumul total al spermei la fiecare ejaculare variaza intre 150-500 milioane de spermatozoizi. Culoarea poate sa fie de la alb pana la galben sau chiar cenusiu. Consistenta spermei nu e intotdeauna aceeasi. Uneori are un aspect cremos, mai ales imediat dupa ejaculare, si poate sa ajunga lichida, mai tarziu. Asadar, atentie la alimentatie! Sa nu uitam ca sperma contine 90% apa si 10% materii solide, din care 8% sunt substante organice, iar restul saruri minerale. Din punct de vedere chimic, sperma e formata din proteine, acid citric, fructoza, sodiu si cloride.

Si am mai gasit pe un site si asta:

Secretia lichidului seminal, a spermei, provine din mai multe surse :
elaborarea de spermatozoizi de catre testiculi, secretia epididimului, secretia prostatei, a veziculelor seminale si a glandelor bulbouretrale. Secretia testiculului si a epididimului cit si a veziculelor seminale este continua, iar secretia prostatei este discontinua.

Compozitia spermei este urmatoarea :
elementele figurate reprezentate de spermatozoizi si de celulele seminale, si plasma seminala care rezulta din secretia glandelor anexe. Volumul lichidului spermatic la un barbat adult normal este intre 2—5 ml.
Culoarea spermei este opalescent galbuie si are un aspect heterogen datorita multiplelor secretii care o compun.

Consistenta sa este viscoasa. Imediat dupa ejaculatie este coagulata, apoi in circa 15 minute se lichefiaza.

PH-ul spermei imediat dupa ejaculatie este cuprins intre 7, 05—7, 41. Compozitia chimica a spermei exprima substantele continute de fiecare secretie.
Secretia prostatica lactescenta este mai bogata in apa si contine Na, K, Ca, colesterol, fosfataza acida, acid citric, spermina, in care vehiculeaza un ferment, care actioneaza asupra lichidului veziculelor semnale si contribuie la coagularea spermei.
Secretia veziculelor seminale este usor alcalina si este bogata in fructoza, acid citric, fosfataza alcalina, acid ascorbic, acizi aminati, glutation, substante care asigura substratul energetic pentru motilitatea spermatozoizilor.
Secretia glandelor bulbo-uretrale este un lichid viscos asemanator mucusului.

Cercetarile relativ recente au evidentiat in lichidul seminal, prostaglandinele care au rol in reproducere. Ele mai au si un rol asupra cresterii uterului, incit se considera ca desavirsirea cresterii uterului are loc dupa inceperea vietii sexuale a femeii.

Sperma mai contine si hormoni sexuali in doze mici, estrogeni si androgeni.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Spermatozoizii nu pot fi infectati, cel mult testiculele. Si intr-o orhita sperma poate fi amestecata cu puroi

| Auroree a răspuns:

Daca este galben galben este clar ca este o problema. dar la testicule nu a spermei. oricum mai pot exista unele cazuri cand sperma poate avea usoara pigmentare spre galben. oricum trebuie verificat

| supradozadenebunie5 a răspuns (pentru Auroree):

Sunt de aceiasi parere

| gabyella a răspuns:

Eu cred ca exista o problema.Nu e normal asa cevahappy

| Tobbyas a răspuns:

Ii recomand un medic