| ANONIM12737 a întrebat:

Salut, sunt un băiat de 20 ani si de o perioada ma confrunt cu o problema cred ca mai mult mentala, problema mea e ca ma tem, adica mi-a intrat in cap sa nu am probleme de sănătate, mai exact la inima, in ultimul timp au tot murit din păcate fotbaliști pe teren din cauza ca au făcut infarct probabil cunoașteți si voi aceste cazuri si de atunci ma tem sa nu fac si eu unul, probabil veti spune sa nu-mi fac griji ca sunt tanar etc, dar si acei fotbaliști erau destui de tineri, infarct poți face la orice vârstă din ce am citit. Sunt si un tip puțin anxios si panicos, gandesc cam negativ cred, mentionez ca tatal meu are 52 ani si are aparat de tensiune, deoarece are si el mici probleme la inima cred, ia niște pastile dar nu cred ca e ceva grav având in vedere ca mai lucrează si in tura de noapte si uneori mi-am luat-o si eu si era destul de bună insa bataile erau puțin cam mari 90-110. Am făcut acum o luna o electrocardiograma deoarece lucrez si a trebuit sa fac controlul periodic si nu mi s-a comunicat nimic negativ, mai am momente rare cand mai am palpitatii, gen inima imi bate cam tare, azi m-am gândit sa apelez la un psiholog sa discut despre teama asta, dar ma gândesc sa fac si un control la inima, dar ma cam tem sa nu-mi găsească ceva, cum v-am spus gândesc cam negativ. Ajutati-ma va rog cu cateva sfaturi, mentionez ca nu sunt fumător si nici alcool nu beau, in ultimul timp am renunțat si la sucurile cu acid, beau doar naturale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tensiunea arteriala marita este de la sedentarism sau obezitate si aceea poate da atacul cerebral, nu atacul de inima.
Daca esti un tanar sanatos, subtire, faci sport si esti activ, atunci nu vei avea probleme cu inima si nici cu tensiunea.
Sportivi care au murit pe teren erau din cei care au consumat droguri, alcool sau aveau deja probleme cu inima.
Ai putea sa-l convingi pe taica-ti sa mergeti la o sala si sa lucrati impreuna, ca-n felul asta da si el greutate jos si tensiuena arteriala dispare.
Daca nu va permiteti sala, alergatul pe jos sau cu bicicleta sunt foarte sanataose.

| Frank51 a răspuns:

Ai anxietate și începuturi de atac de panică, declanșate pe de o parte de factori externi dar și interni.

| Nirvanaaa a răspuns:

Salut! Consulta un psiholog, ca sa rezolvi anxietatea. Pulsul ăla foarte puțin mărit este cauzat de anxietate, ca tu ești in stres continuu. Fa și un control cardiologic ca sa vezi cum stai. Dacă iese pulsul mare sa nu te sperii pentru ca probabil va fi de la frica și emotii. Eu zic ca trebuie sa faci niște psihoterapie ca sa găsești o cale sa rezolvi anxietatea asta. Numai bine!

| Mirel4412 a răspuns:

Fotbalistii aia cel mai probabil au luat substante care sa le creasca energia, ori sa circule sangele mai repede in corp, etc. Nu mori ca te joci tu ocazional fotbal. Cu gandirea asta nu am mai iesi din casa, pot spune ca oricand poate sa mi pice un meteorit in cap, stii sigur ca nu o sa se intample asta niciodata?