| bytzy09 a întrebat:

Salutare!
Acum 3 saptamani am fost la dentist sa imi refac o plomba facuta acum vreo 3 4 ani pentru ca mi-a crapat.
De atunci ma doare respectiva masea daca mananc ceva tare pe ea ( in rest nu ma doare )
Am inteles ca ar fi ceva normal, dar totusi 3 saptamani e mult.
Cand mi-a facut-o prima data acum 3 4 ani nu am avut nici o durere
Acum cand mi-a refacuto ( nu acelasi dentist ) m-a cam durut cand a dato jos (ce a ramas din ea, ca s-a rupt o mica parte)
Sa fie pentru ca s-a bagat cu freza aia prea mult in jos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mergi inapoi la dentist, cu reclamatia!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

E normal să simți "altfel" imediat dupa ce ai schimbat plomba, dar nu durere. Asta e rostul plombelor, sa putem mesteca fără durere.

Daca poți și îți permiți, mergi la o clinică care are laser. E mai sigur, pentru că elimina tot materialul cariat și nu "mănâncă" din dintele sănătos.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Și încă ceva: când îți plombezi dinții, schimbi și obiceiurile alimentare. Nu ronțăi covrigi, popcorn etc.
Asta daca vrei să te țină plombele măcar 10 ani.

| bytzy09 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Recunosc ca nu prea am tinut cont de nimic, dar pe de alta parte nu m-a durut niciodata in aproape 32 ani un dinte sau o masea pana la intamplarea asta
si nici nu am avut alte carii

| Diana4you97 a răspuns:

Verifică să nu ai infecție sau trebuie scos nervul.