Poti face chestii simple:
misca capu lent, fara smucituri
dormi pe partea pe care NU apare vertiju
cand te ridici din pat, stai 10–20 sec pe margine
evita statul cu capu pe spate sau in jos
aer curat, apa multa, fara alcool
daca apare, fixeaza privirea intr-un punct si respira calm
De obicei asa il dezamorsezi fara pastile, in cateva zile se potoleste.
Trebuie sa dormi minim 6 ore, daca vrei sa functionezi ok pe timpul zilei. 3/4 ore de somn nu sunt orele pe care ar trebui sa le dormi zilnic. Poti face prostia asta doar maxim 2-3 zile la rand in cazuri exceptionale.
"25 ani, muncesc destul de mult chiar și cu 3/4 ore de somn în 24h"=reteta pentru a ajunge pe ajutor social la varsta de 30 ani.
Se datorează lipsei de somn. Ideal ar fi să dormi 8 ore (ca adult), și minim 6-7 ore.
Medici exista peste tot. Chiar mai buni. Ca nu ai tu asigurare, e smecheria romanilor care fenteaza tot. Iar in Romania dai spaga unui medic 10 euro si "te-a rezolvat".
"3/4 ore de somn în 24h" inseamna 18 ore de somn din cele 24. Poate vrei sa spui 3-4 ore de somn.
Ce faci in timpul liber de dormi asa de putin?
@White: Atât poți. Ești un nesimțit. Născut în peșteră și crescut în pădure. Cu genul de oameni ca tine se duce țara de râpă și nu ne mandrim. Genul care își numește compatrioții: românași din diasporă, diasporezi și incita la ura nedisimulată. Că tu ești un nefericit frustrat și incapabil de altceva in viață in afara de hate te privește. Crezi că "diasporezii" au plecat în alte țări de bine ce le era acasă? Multi și-au dat seama că trăiesc DOAR O SINGURA DATĂ. Și au făcut sacrificiul, pentru că este un sacrificiu, sa plece departe de sotie, de copii, de prieteni, doar că sa asigure propriei familii o bunăstare. Banii câștigați afara i-au trimis în Romania, unde au dat de lucru altora care le-au construit case, au cumpărat produse din Romania, contribuind efectiv la un coniac țării. Sunt "diasporezii" medici, ingineri, artiști, bucătari, muncitori in construcții...și fiecare a muncit din greu și a trimis bani acasă. In străinătate nu este că la tine la job, 8 ore și te doare in paișpe. Multi au lucrat 12-16 ore. Își vedeau copiii cum cresc pe Whatsapp și Zoom. Nu socializau. Muncă - somn și iar muncă. Au ajuns apreciați, lăudați și recomandați. Și acum vii tu, un nimeni, fără sânge în vene sa le dai cu tifla unor oameni care au avut curajul să își înece durerea despărțirii de familie și să caute o soluție mai bună pentru propria familie? Nu îți este rușine așa un pic? La cum gândești se vede ce veleități deții că și cap de familie (mă îndoiesc ca ai una). Sa confirme colegii, ca @FreddieM dacă mă înșel. "Diasporezii" nu doar că muncesc mai mult ca românii din țară, dar muncesc de ziua lor, de Paște, de Crăciun. Sunt mereu "available" când șefii te suna in singura ta ziua ta libera după 3 luni, să îți înlocuiești un coleg care nu s-au prezentat la muncă. Om ieftin și josnic.
Erată: "contribuind efectiv la economia țării".
Mulțumesc tare mult. Mă gândeam la Vertiju, însă chiar aveam nevoie de o lămurire. Am încercat acum să stau cu capul în jos…. horror….am crezut că nu îmi mai revine vederea la normal (se învârtea tot) dar scăpat în câteva secunde?
Chiar este nasoală … mai ales că job ul meu este doar de a conduce