| User0987654321 a întrebat:

Salutare! Am si eu niste intrebari legate de o posibila Hernie a Sportivului, care ma cam deranjeaza intre picior si abdomen de ceva vreme. 1.Care sunt simptomele pentru hernia sportivului (sau Pubalgia)?
2.S-a operat cineva de asa ceva?
3.Pot sa traiesc cu tipul asta de hernie fara operatie?
4.O sa mi-se vindece?
5.Cum pot sa fac sa nu mai ma doara? (momentan am rari momente cand ma doare)
Deja am luat o pauza de la sport (da, practicam sport), si chiar imi e frica, nu vreau sa ajung la operatie, am doar 15 ani si de o luna am disconfort intre picior si abdomen, pe V-ul ala acolo in partea dreapta, nu stiu cum sa explic...
Edit: Am uitat sa mentionez, NU ESTE ABSOLUT umflata zona. E simetrica ca in partea cealalanta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! Cele mai frecvente simptomele sunt cele pe care le ai și tu, în zona inghinală între picior și abdomen. Poți trăi cu tipul ăsta de hernie și fără operație, cu același disconfort și durere, dar în cele mai multe cazuri se pot agrava, deci recomandat este să te operezi și să urmezi tratament de recuperare. O să ți se vindece, dar nu de la sine. Trebuie să urmezi tratamentul pe care doctorul ți-l dă, iar pentru durere acesta ar trebui să îți recomande calmante și antiinflamatoare. Un alt sfat ar fi sa pui gheață pe zona inflamată ca să calmezi durerea (întreabă-ți medicul înainte), să te odihnești pe cat de mult posibil și sa eviți momentan eforturile fizice. Îți doresc sănătate și sper să te faci bine!