| Nat133 a întrebat:

Salutare, as dori parerea cuiva care a avut membre superioare in ghips ( Mana mai exact) deoarece mi s-a intamplat sa dau cu pumnul in perete din cauza nervilor si sa mi se deplaseze osul metacarpien al degetului mic si sa se crape osul de langa si dupa ce am fost la spital si mi-a pus in ghips si in zilele ce au urmat l-am scos si mi-am recuperat putina forta, am observat umflaturi care par fi dure/tari cam ca osul si as vrea sa stiu daca acestea se modeleaza cu timpul, adica devin la axa lor normala. ( P.S M-as duce la doctor dar nu am timp din cauza scolii si nu stiu cat de grav este )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca nu se reface osul, vei ramane cu sechele toata viata pe aceea mana, fara a avea puterea sa tii in mana o greutate- sau sa depui un efort mai mare!
Asa iti vei aduce aminte toata viata despre lectia "Nervii si prostia te pot urmari pana la sfarsitul vietii! ".

| TheGentleman a răspuns (pentru Bula):

Depinde și dacă s-a ciobit sau nu osul, că în astfel de cazuri necesită operație

| Nat133 explică (pentru Bula):

In opinia mea, cred ca esti prost informat deoarece osul acesta este des intalnit la oameni care practica boxul... Si daca nu se reface pe axa corecta nu este capat de lume deoarece poti face chirurgie si sa iti puna oasele in axa corecta ( Mai multe detalii gasesti pe internet ).

| Nat133 explică (pentru TheGentleman):

Prima data cand m-am dus la doctor a trebuit sa fac radiografie, dupa 1 ora de asteptat a primit doctorul imagine cu radiografia pe telefon si m-a intrebat daca vreau sa fiu operat sau sa incerce sa imi puna el oasele manual, insa m-a anuntat ca pe atunci era vara si deoarece erau turisti spitalele erau pline si daca faceam operatie trebuie sa dorm intr-un scaun cu rotile asa ca n aveam de ales. Dupa ce am suportat durerea si mi-a pus ghipsu a trebuie sa vin a 2 zi iar ca sa vada daca se uneste cum trebuie oasele.Cand am fost mi-a scos ca e bine dar acum nu stiu ce sa cred.

| Bula a răspuns (pentru Nat133):

La box nu dai in perete, de nervi...

| Nat133 explică (pentru Bula):

Utila informatie iti multumesc foarte mult -_-

| danbnz a răspuns:

Nu trebuia sa scoti ghipsul de capul tau.
Ia-ti invoire de la scoala si du-te inapoi la doctor.

| Nat133 explică (pentru danbnz):

Doctorul de la spital mi-a spus data cand se scoate ghipsu, si deoarece era cozi infernale ma spital am decis sa il scot acasa... Acum nu stiu daca ma duceam mi-ar fi spus ceva ca era umflata mana si nu se vedea clar.

| Nat133 explică (pentru danbnz):

Cand am fost la doctorul de la spital, mi-a spus data in care sa vin sa imi scoata ghipsul dar cand am fost ultima data a fost o coada infernala si oameni nesimtiti care se bagau in fata... Si am decis sa il scot eu deoarece nu era greu de scos si oricum daca era sa ma duc la doctor nu cred ca observa osul deoarece aveam toata mana umflata.

| morfeo a răspuns:

Un os rupt sau fracturat trebuie tinut in ghips o luna cel putin! Tu daca ti l-ai dat jos dupa cateva zile normal ca nu e vindecat. Trebuie sa-ti pui iar ghips

| Nat133 explică (pentru morfeo):

Doctorul la care am fost mi-a spus data cand sa ma duc sa scot ghipsu dar din cauza aglomeratiei infernale si oameni nesimtiti am decis s-a il scot eu acasa. Iar am inteles ca durata de tinut in ghips este depinde de os deoarece osul metacarpien este unul mic, doctorul mi-a cerut sa stau 2 saptamani... Vreau sa spun ca i am urmat pasi doctorului nu l am scos de capul meu.