| împreunăfacembine a întrebat:

Salutare,

Daca medicul meu specialist nu vrea sa imi ofere tratament pentru problemele de sanatate pe care le am, unde pot sa ii fac reclamatie sau care sunt pasii de urmat? Sufăr de o boală gravă, iar fara acel tratament viata mea poate fi in pericol

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Te poti adresa, in prima instanta, Colegiului Medicilor din judetul (sectorul) tau si, in cel mai rau caz, instantelor de judecata.

| darrio2007 a răspuns:

Nu pot sa-mi dau cu parerea, medicul stie mai bine decat tine.

| iulianrosu a răspuns:

Depune o reclamație la Colegiul Medicilor, dar totuși, oricât de rău și indiferent ar fi un medic, nu cred că refuză să îț ofere tratamentul respectiv fără un motiv întemeiat.

| Jassmina a răspuns:

Poti cere sa mergi la o expertiza medicala unde o comisie de medici se intruneste si analizeaza boala ta si-ti aloca un grad de invaliditate daca este una grava si evident tratament adecvat.
este posibil ca medicul specialist sa refuze sa-ti prescrie anumita medicatie din cauza unor reglementari legale sau daca noile atle analize medicale sa-u schimbat si nu maie ste nevoei de acel produs pe care tu-l luai inainte.
Un medic specialist poate refuza sa-i ofere pacientului medicatia care o vrae pacientul, daca este una care ii poate face rau pe termen lung sau deja are risc major sa provoace alte boli.
Vad ca ne spui numai ce vrei tu despre acest medic, dar nu si motivul pentru care medicul nu mai vrae sa-ti prescrie acel medicament, ceea ce ma duce cu gandul ca ai ceva de ascuns, sau vrei medicatie care este periculoasa sau interzisa.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți.
Cauți alt medic.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Poti face o plangere adresata Colegiului Medicilor, chiar daca simt ca aici lipseste o parte din poveste.

In plus, poti consulta alt medic specialist.

| dinaprilie a răspuns:

Si acum? Acum esti pentratament la alt medic?

| Nirvanaaa a răspuns:

Schimbi medicul specialist. Eventual o plângere la Colegiul Medicilor, dar dacă susții ca sănătatea ta e în pericol mai bine schimbi medicul și pana ajungi la capăt cu situația iti va afecta sănătatea dacă zici ca e o boala gravă.

| Dyalema a răspuns:

La Colegiul Medicilor depui o reclamație, chiar și la Poliție. Între timp caută alt medic.