| naviDIabLO a întrebat:

Sufar de fobie sociala, anxietate si tulburare de personalitate schizoida. Puteti sa-mi dati exemple de tratamente?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Psihiatrul e cel mai in masura sa te ajuta sa sa-ti prescrie multe medicamente pe care te vor ajuta pe langa cunoscutul Xanax

| unicka a răspuns:

Tulburarea de personalitate schizoida poate fi greu de tratat deoarece pacientii prefera sa mearga pe drumul ales de ei si nu doresc sa aiba contact cu profesionistii in sanatate mentala. Mai mult, uneori ei se complac in existenta lor impovarata emotional.
Cand vin pentru tratament – indemnati de familie sau obligati de sistemul juridic – pot avea probleme in comunicarea cu terapeutul si reactioneaza intr-o maniera afabila si detasata. Totusi, cand medicul arata respect pentru spatiul lor personal si pentru gandurile intime, acesti pacienti pot raspunde eficient la tratament.

Nu exista un tratament specific pentru personalitatea schizoida. Totusi, medicul poate prescrie medicamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar si a conditiilor asociate cum ar fi anxietatea si depresia. Spre exemplu, inabilitatea psihologica de a simti placerea poate fi tratata cu bupropion. Risperidona si olanzapina pot ajuta la ameliorarea aplatizarii emotionale si a problemelor de socializare.


Terapia cognitiv-comportamentala - se axeaza pe modificarea gandirii si a comportamentului care determina problemele – poate ajuta o persoana cu tulburare de personalitate schizoida sa dezvolte abilitati sociale si sa creasca sensibilitatea la aluziile interpersoanle. Spre exemplu, o persoana cu tulburare de personalitate schizoida poate invata cum sa reactioneze adecvat in situatii sociale, cum ar fi sa faca cunostinta cu cineva la o petrecere. Scopul tratamentului este sa devina suportiv si practic si eliminarea anxietatii sociale si a izolarii.Tratamentul poate fi mai eficient cand pacientul poate interactiona cu altii si poate practica noile abilitati de relationare interpersonala dobandite. Terapia de grup poate de asemenea oferi persoanelor cu tulburare de personalitate schizoida o structura de suport si o motivatie sociala mai mare. Totusi, terapia de grup nu este eficienta pentru toti pacientii.

Tratamentul fobiei sociale se bazeaza pe psihoterapia de tip comportamental-cognitiv si doar secundar pe medicamente.

Tratamentele naturiste impotriva anxietatii sunt formate din reguli simple aplicate vietii zilnice, precum eliminarea cafelei din alimentatie, evitarea produselor alimentare care destabilizeaza glucidele din sange, precum zaharul rafinat, cafeina si alcoolul, servirea mesei des si in cantitati mici, si suplimentarea alimentatiei cu crom, complexul de vitamine B, magneziu si alti nutrienti.

Aromoterapia cu uleiuri esentiale din plante functioneaza prin adaugarea uleiurilor aromatice in apa de baie, lotiunile de masaj pentru corp sau infuzii, dar si prin simpla masare a scalpului si tamplelor cu cateva picaturi din uleiurile respective. Cele mai frecvent folosite uleiuri in aromoterapie sunt cele de bergamota, chiparos, muscata, iasomie, lavanda, melisa, trandafir, ylang-ylang.

Sper sa te ajute! Multa sanatate!

| Gospell a răspuns:

Psihologul te asteapta...

| cîrne a răspuns:

Culca-te

| ticandru a răspuns:

Tratament trebuie sa-ti recomande numai si numai medicul specialist(psihiatru in cazul tau), nimeni altcineva. Daca nu respecti aceasta recomandare e posibil sa te simti si mai rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am fobie sociala...am 22 de ani si sunt din tm. cine are asa ceva sau doar vrea sa vb, ma poate contacta pe messenger, adresa: anonimdesigur2008

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga prietene Shadowmourne, pentru mine aceasta tulburare schizoida, precum si altele asemenea ei, ramane un subiect foarte controversat, deoarece poate fi abordata din mai multe
perspective, zic eu, extra- stiintifice sau medicale.In general cei diagnosticati cu tulburare schizoida, au in comun un istoric familial, foarte tensionat si traumatizant. Datorita acestui fapt, ei devin adulti cu probleme sociale, cu tendinte spre izolare, inadaptati, etc.Cu toate acestea, cine poate explica, ca in lumea noastra, exista o "gama" larga de indivizi, cu asemenea istoric familial dezastruos, care se bucura de un mare SUCCES, in aproape toate domeniile vietii lor si chiar devin oameni respectabili, cu o influenta remarcabila.Acestia sa fi gasit oare "antidotul"? De fapt, acesti oameni, sufera de alta boala, care in societatea din zilele noastre, reprezinta de fapt, un mare avantaj pentru adaptarea lor.Aceasta boala se numeste:Imoralitate spirituala, conjugala, sociala cu remedii in destrabalare, coruptie, minciuna, sau, mai pe scurt:Oameni fara Dumnezeu. Iata o perspectiva de a aborda asa zisele "tulburari". Draga prietene, principala boala de care sufera societatea noastra este in plan spiritual si de aici pleaca toate celelalte.Si ca sa-ti raspund la solicitarea ta, pentru un tratament, tocmai asta este solutiabig grinumnezeu.Cu drag Cristi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am fobie sociala. este bine ca mai au si altii. sa moara si capra vecinului!