| Anonimms128 a întrebat:

TPU am o întrebare vă rog, Dacă iau bilet de trimitere sau dacă medicul nu știu exact dacă eliberează un bilet de trimitere către un nutriționist, Am nevoie de ajutor să slăbesc am 86 kg, Am 15 ani cat va costa un consult? Sau va fi gratuit (plătit de către CAS?) sau cum ați reușit să slăbiți care ați fost în aceeași situație ca și mine e foarte greu nu știu ce să mă mai fac … Vă rog cei care știți să-mi răspundeți la această întrebare, ofer funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"iau bilet de trimitere...cat va costa un consult?"

dacă are contract cu casa de sănătate, zero

| Anonimms128 explică (pentru sierra1):

Am înțeles eu am mai luat odată la un alt medic bilet de trimitere și m-a costat la final vreo 150 lei de aceea am întrebat

| Mosotti a răspuns:

Deci, la dietetician nu exista consultatie compensata, deci nu ai nevoie de trimitere, te programezi si aia este.
Exista clinici unde medici diabetologi care fac nutritie si online si pot prescrie trat pentru reducere pofta de mancare, de ex clinica kilostop sau eloclinic, intra la ei si vezi ce si cum.

Iti dau solutii:

1 - Spui dieteticianului ca nu poti slabi singur si poate iti da tratament pentru reducerea poftei de mancare, apoi iti va da o dieta buna hipocalorica pe care o vei putea tine usor.
Iti va da fie Saxenda, sau Wegovy ori Mounjaro, la f multi merge.
Acestea nu sunt compensate, parintii va plati ce-ti da, e bine sa nu inceapa cu Mounjaro ca e cel mai scump.

Si ai sanse mari sa se rezolve, de unul singur e mai greu.

| johnnny123 a răspuns:

Până să ajungi la nutriționist, ai luat măcar măsurile de bun-simț pentru a slăbi? Mă refer la a renunța la băuturi carbogazoase, la fast food, la snack-uri, dulciuri în exces, etc?

Pentru că niciun nutriționist din lumea asta nu te poate ajuta dacă bei doi litri de cola pe zi.

| Anonimms128 explică (pentru johnnny123):

Nu consum fast food foarte rar odată la 2-3 luni mâncare nici atât mai mult dulce mănânc și suc beau dar nu 2l