anonim_4396
| Anonim întreabă:

Un vlogger a postat pe Youtube un videoclip in care arata cat de nesanatoasa si cat de murdara este cu adevarat apa de la robinet. Si se dezbatea in comentarii problema si multi spun ca nu e bine sa bei de la robinet, altii ca nu-ti face rau. Stiu ca apa de la robinet este nesanatoasa si contine calcar dar eu beau apa de la robinet de cand ma stiu. Decat sa dau mereu bani sa imi cumpar apa plata, pentru ca eu consum 2 litri pe zi, mai bine iau de la robinet si beau cata vreau. Si se spune ca apa de la robinet cea mai murdara este in Galati, Bucuresti, Constanta.iar eu sunt din Galati ..Intr-adevar am avut si nisip la rinichi dar nu cred ca din cauza apei de la robinet. Voi ce credeti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Normal ca nu e sanatoase. Dar daca mergi cu gandirea asta ce e sanatos?
Ideea e ca nu o sa mori de la apa de la robinet, si sa faci anumite boli strict din cauza apei e putin probabil. De fapt, risc sa spun ca si daca bei apa de la robinet si daca iti cumperi, riscul e exact acelasi. Bineinteles ca apa din anumite judete/orase e mai buna decat in altele, atat la gust cat si dpdv a ce contine. Dar cei care purifica apa nu arunca clor si tot felul de substante doar ca sa ne faca rau, sau pentru ca asa au visat ei noaptea. Toate chestiile astea sunt precis calculate, ca apa sa fie cat mai buna pentru noi. Asa ca beti apa de la robinet. In Romania stam chiar bine din punctul asta de vedere, exista tari (Si nu in africa) in care apa de la robinet nu ca nu e buna, dar pur si simplu nu o poti bea. Daca vrei sa fii si mai sigur pe apa pe care o bei, ia-ti un filtru. Iti pui apa acolo, un filtru dureaza cateva luni si cred ca la final iesi mai ieftin decat daca ti-ai cumpara apa la sticla. Si acel filtru mai scoate din "nisip" si ce mai e prin apa.

| Lioname a răspuns:

Deci sinteti din Galati? Va spun eu ca apa pe care il bei de la robinet vine de la apele DUNARII, ati avut nisip sau pietre la rinichi din cauza apei Dunarii, iti recomand sa luati o sticla de 5 litri si puteti sa luati apa curata de la fantana! Asa facem si noi si vecinii mei, cand nu putem sa bem apa de la robinet continand mult calcar si clor! Atentie: Fantana trebuie sa fie construita din pietre adevarate, naturale, nu din tuburi din ciment!

| Eduard619 a răspuns:

Nu e ok sa bei de la robinet indiferent de ce apa plata sau minerala bei tot nu e la fel de naspa ca aia de la robinet.

| KillaNoFilla a răspuns:

Cu siguranta nu e 100% sanatoasa, se gasesc metale grele in ea care sunt mai periculoase dacat bacterile.

| Bisbiavatar12 a răspuns:

A zis ca el este din constanta si ca la el apa este diferita, si nu, nu o sa gasesti nicaieri in tara apa ca bucovina, nici macar ca vittel care avea 200+. asa ca, daca bei fara filtru, eu zic sa te opresti, sa nu cumva sa iti para rau mai tarziu, nu cred ca e o mare pierdere de timp sa dai 5 lei pe 2 sticle care te vor tine hidratat toata ziua. Parerea mea.

| LifeIsBeautiful12 a răspuns (pentru Bisbiavatar12):

Da am inteles dar nu imi permit sa-mi cumpar apa plata zilnic.

| LoredanaS19 a răspuns:

Apa de la robinet afectează rinichii, am fost in spital de 2 ori din cauza apei iar o rudă la fel, te sfătuiesc mai bine sa dai câţiva bani pe apa decat sa ajungi in spital si sa dai bani pe medicamente.

| CuriousStuff a răspuns (pentru LoredanaS19):

Toti (sau majoritatea) bem apa de la robinet. De ce nu ajungem toti in spital? Nu crezi, ca poate, altul e motivul pentru care ai facut pietre?

| MedRex a răspuns:

1. Apa e apa. Poate dizolva in ea orice se poate dizolva indiferent de unde este luata.

2. Caracteristicile organoleptice ale apei depinde de cat de bine a fost prelucrata (apa se capteaza, se filtreaza, spumeaza, clorineaza, refiltrata si ulterior pompata in retea).

3. Orasele care isi capteaza apa din rauri, sunt cunoscute in general ca si orase cu calitate mai slaba a apei, iar cele care isi capteaza apa din acvifere subterane sunt considerate ca au apa de mai buna calitate.

4. Apa de la retea se monitorizeaza constant (intra pe pagina de net a Directiei de Sanatate Publica din judetul tau si vei gasi rapoarte de calitate a apei potabile)

5. Sa cumperi apa minerala e ok (indiferent daca e plata sau carbogazoasa); cu conditia sa intelegi ca nu e una sfanta sfintelor care e cea mai buna.

6. Cel mai important parametru al unei ape bune e Reziduul sec la 180 de grade - adica ce a ramas din un litru de apa ce era dizolvat dar nu s-a putut distruge (saruri si altele) - care trebuie sa aiba o valoare decenta in jurul a 200 (ex. Borsec carbo. are 1500+)

7. Apa cu multe saruri, fie robinet fie imbuteliata contribuie la microlitiaza renala, insa asa zisul nisip nu se face de la apa

8. Dieta bogata in calciu, magneziu, oxalati si alte saruri minerala favorizeaza cel mai mult formarea microlitiazei impreuna cu mediul intern renal.

9. Bea ce apa iti place!

| Gafar_Merdan_1968 a răspuns:

Daca te referi la Adrian POV si eu am vazut clipul si opteam de mult pentru Bucovina. Tata a facut pietre la rinichi din cauza apei de la robinet.Succes in alegerea apei potrivite pentru tine!

| Magdalena56271 a răspuns:

Ca sa scapi apa de bacterii ai putea sa o fierbi, asa cum se face la copiii mici.Am vazut si eu acel video, dar si apa cumparata e murdara, deci eu nu vad nicio diferenta intre apa cumparata si cea de la robinet.Asta e parerea mea.