|

Vreau sa imi fac analizele biochimice. Am intrat pe diferite site-uri ale clinicelor din orasul meu ce ofera aceste servicii, insa am observat ca mai la toate trebuie sa platesc, credeti ca daca merg cu un bilet de trimitere de la medicul de familie le pot face gratuit? Fiind platite din fondurile CNAS, am auzit ca este gratuit, odata pe an, insa e valabil la toate clinicile? Cat timp dureaza in medie? Tin sa mentionez ca nu am mai facut niciodata, vreau sa le fac mai mult pentru a ma ajuta la antrenamentele de la sala, sa stiu ce alimente si suplimente sa mai pot consuma acolo unde am deficiență in vitamine ca sa dau randament cat mai mare. Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hormonii si vitaminele, spre exemplu, ca analize medicale, se plătesc si nu pot fi decontate chiar dacă esti asigurat si ti sunt prescrise. Doar analizele uzuale se deconteaza.
Cand ti se prescriu gratuit, trebuie sa mergi la începutul lunii si sa cauti o clinică sau laborator care are contract cu cnas si are locuri libere. Lasi trimiterea si ti se face recoltarea.

1 răspuns:
| a răspuns:

Analizele sunt gratuite (doar anumite analize, nu ce vrei tu) o data pe an si sunt gratuite daca ai o boala internabila si ti le face in spital. Mergi la medicul si te va indruma!