| Tessy a întrebat:

Cine stie o reteta pentru umplutura de fornetti si ma poate ajuta?

9 răspunsuri:
| christabell a răspuns:

Umplutura de branza pentru aluat frantuzesc:300gr branza cu 2 galbenusuri si 2-3 linguri de zahar pudra(depinde cat de dulce vrei)amesteci pana devine crema, pui stafide inmuiate in prealabil, scortisoara si coaja de lamaie sau portocala.Adaugi albusurile spuma tare cu grija sa nu spargi bulele de aer din spuma.Ar mai fi o varianta care mi-a venit acum, in care sa amesteci branza cu budinca de vanilie fiarta cu apa nu cu lapte+un ou(asta am sa fac si eu maine si am sa-ti spun exact cum am procedat si cum a iesit).

| YLLL a răspuns:

Mie imi plac cu cascaval, ciocolata, nuca, mere, visine. fagure cu budinca si visine.:X

| lenyia a răspuns:

Branza dulce sau sarata, cascaval, dulceata, nutella, ...merge si carne!

| Tessy explică:

Eu cu branza as vrea. dar acea branza cum trebuie facuta?thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am crezut intotdeauna ca fornetti a fost inventat de un italian, nu-i asa.
Acum zece ani, József Palásti a pornit afacerea intr-un atelier situat in orasul maghiar Kecskemet, la 90 de kilometri de Budapesta, unde vindea la kilogram pateuri foarte mici, pe care le-a denumit Fornetti. Astazi, compania are circa 2500 de parteneri in Ungaria si 20 de masterfrancizati in toata lumea, de la Dublin la Kuwait.
Umplutura de fornetti, cu ce vrei? cu branza cu fructe cu ciocolata, se pot face o mare varietate de umpluturi, cu ciuperci iti place? cu spanac?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://calorii.oneden.com/Calorii-Fornetti-cu-cascaval.html
Aici aveti forneti pe calorii
Se pare ca umplutura ca si foile sunt secret ale firmei, n-am gasit nicaieri nici o reteta, dar nu este mare scofala, poti face si foile si umplutura ca la placintele noastre, inainte sa apara forneti si pateurile a fost placinta romaneasca cu de toate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

300 g faina, 120 g margarina,
2 galbenusuri, 20 g drojdie;
pentru crema:
500 g branza de vaci,
3 oua si 2 albusuri (care raman de la aluat),
150 g zahar pudra, 50 g unt topit,
1 lingura de faina pentru foitaj,
50 g stafide, coaja rasa de lamaie.


Mod de preparare reteta

Se framanta aluatul cu drojdia faramitata si se lasa 1/2 de ora la loc caldut.

Se intinde o foaie de grosimea unui deget si se pune intr-o tava de marime mijlocie.

Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zahar si unt, se adauga coaja de lamaie, faina, stafidele si albusurile batute spuma tare.

Compozitia se toarna pe foaia din tava, se netezeste, se coace la flacara potrivita.

Este buna rece si calda deopotriva. Pentru placinta sarata, se adauga la umplutura sare si marar tocat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu te pot ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu o stiu