| sidy a întrebat:

Daca cumperi lapte de vaca de la tara si cind il fierbi, pui in el apa... ii scade procentul de grasime?
La 2 l lapte sa pui 1/2 l apa...

Răspuns Câştigător
| Dara a răspuns:

Cred ca il mai dilueaza.Intr-o carte despre cresterea copilului am gasit o reteta de dilutie a laptelui pentru nou-nascuti.Acolo autorul foloseste termenul de "taiere" a laptelui. 1/2 l apa la 2 l, mi se pare cam mult. Eu am adaugat la fiert o cana de 250-300 ml de apa la 2l de lapte si fetita mea a suportat mult mai bine laptele in aceasta forma.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Scade si cantitatea de grasime si mai ales cantitatea de sare. Laptele de vaca este extrem de sarat si afecteaza rinichii copiilor mici. Din cate stiu eu, la nou-nascuti dilutia este chiar mai drastica si, daca le dai lapte de vaca diluat, fac malnutritie si rahitism pentru ca diluezi si cantitatea de proteine si cea de calciu.
De aceea, este complet nerecomandat sa dati copiilor pana la 2 ani lapte de vaca. Este extrem de daunator si le poate afecta sanatatea pe termen lung. Daca dupa 2 ani nu tolereaza laptele de vaca nediluat, ar fi bine sa consultati un medic. Poate au intoleranta la lactoza sau alte afectiuni care prouc probleme.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mdaria, bunicii nostri beau lapte de capra (cand erau bebelusi, motiv pentru care in fiecare sat existau cateva capre) sau lapte de vaca diluat, motiv pentru care, majoritatea, au sechele de rahitism. Putem trai mai bine decat bunicii nostri daca ne informam si ne folosim discernamantul.

| mariazet45 a răspuns:

Daca vrei lapte fara grasime cumperi de la magazin, laptele de vaca e sanatos asa cum e el.

| stefybx a răspuns:

Am cinci copii si am mai crescut inca cinci si am folosit lapte de vaca intai diluat si apoi integral si le-a mers foarte bine, de aceea uneori cand aud ca laptele de vaca nu e recomandat copiilor cred ca e anormal. Eu cred ca e mult mai sanatos decat laptele din comert.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o prostie va face diaree din ce in ce mai des!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Categoric.Vei avea aceeasi cantitate de grasime la o cantitate mai mare de lapte.Deci...un procentaj mai mic de grasime.

| mdaria a răspuns:

Brigaela - inseamna ca bunicii nostri au cu totii probleme cu rinichii? Nu stiu cum puteti sa fi atat de increzatoare toate in ceea ce aflati. Preferati sa dati lapte praf copilului, care intr-adevar contine substante care i-ar putea dăuna pentru că sunt făcute de mâna omului. Ceea ce ne oferă natura este bun şi nu face rău! Păcat că nu ştiţi asta şi nu aveţi încredere!

| alexandra_2449 a răspuns:

Brigaela nu toti "bunicii" au baut lapte de capra sau de vaca diluat si multi din ei sunt sprinteni si au o varsta destul de inaintata. eu cred ca e o mare prostie sa spui ca laptele de vaca e nesanatos. eu spre ex am consumat lapte de vaca din prima zi in care am ajuns acasa de la spital si sunt foarte sanatoasa din toate punctele de vedere. tu preferi sa dai copilului lapte praf cu tot felul de ''chimicale"?

| Brigaela a răspuns (pentru alexandra_2449):

Alexandra, daca tu ai avut noroc, asta nu isneamna ca trebuie sa riscam si viata altor copii. Am dubii ca parintilor tai nu li s-a spus ca la copilul mic laptele de vaca trebuie diluat, stia pana si strabunica mea. Laptele praf pentru copii nu contine chimicale, te pot asigura. Tu nu cred ca ai citit de curand un prospect la acest lapte praf, ci doar ai inventat pe loc ideea si te-ai gandit: daca mint cu destul convingere, unii ma vor crede. Normal ca i-as da copilului meu lapte praf special pentru bebelusi, cum vei face si tu cand vei avea copil. Fiindca pe copilul tau nu-ti va conveni sa faci experimente (gen haba n-am ce scrie pe ambalaj dar ma prefac ca stiu mai bine decat medicul). Si daca vei incerca experimente din astea (eu l-am facut, eu imi permit sa-l omor), e poibil ca medicul pediatru sa intervina si sa iti interzica alimentatia gresita. Cred eu ca tu nu ai copil si nu iti dai seama cam cata responsabilitate ai simti pentru copilul tau.