|

De ce nu avem voie sa ne uitam la flama de sudura? Sau e un mit? laughing

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"Există dureri după lucrul cu sudură din mai multe motive:

din arsurile ultraviolete este un spectru scurt de raze pe care nu le vedem, dar este fixat de structurile ochiului,
de la fum și gaz în ochi,
dintr-o scânteie, particule de metal fierbinte este o arsură termică.
Intrarea fumului și a particulelor fierbinți ale ochiului se simte imediat. Durerea apare imediat, este puternică și ascuțită. În timpul lucrului fără o mască de protecție sau ochelari de protecție, expunerea prelungită a razelor ultraviolete la nivelul retinei nu provoacă senzații neplăcute și nu poate fi detectată vizual de ochiul nostru.

Numai după un timp există durere, durere, umflături corneene. Acesta este modul în care ochiul arde cu lumină ultravioletă (electroftalmoscopie).
Medicii disting 4 grade de arsuri. La primul grad (cel mai ușor), imediat după lucrările de sudură, apare disconfort: o senzație de arsură neplăcută, roșeață a conjunctivei și a corneei, spasmul pleoapelor și ruperea greoaie, puțin mai târziu apare corneea. Pacientul este foarte neliniștit. Simptomele se agravează în 6-8 ore.

Cu un grad moderat, simptomele cresc, un film apare pe conjunctiv și există o durere ascuțită, este observată vederea încețoșată. Cu gradul cel mai sever, viziunea este semnificativ redusă (înainte de senzația de lumină), durerea va fi dureroasă și severă. Filmul va dobândi o structură densă, pleoapa va cădea. Acest grad poate provoca orbire totală."
http://metalbiz.ru/......lding.html

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru ca ai ocazia sa ramai orb. Nu este un mit ci o realitate.

| a răspuns:

Ți-a răspuns complet Jus7t.

| a răspuns:

Ia incearca sa te uiti la soare, sa vedem cat rezisti, putin nu? Este vorba de intensitatea luminoasa si probabil de diferite lungimi de unda din spectrul luminos, care afecteaza direct ochii.

| a răspuns:

Nu e un mit. Lumina e atat de intensa incat poate arde cornea, si iti poate afecta vederea permanent.

| a răspuns:

Unei cunostinte i-au sarit "aschii" d'alea in ochi si a ajuns la spital. De asta se tin 'ochelarii' la ochi cand sudezi

| explică (pentru Andra9pk):

Nu vorbesc de sudori in special, ma refer la o distanta rezonabila

| a răspuns:

Pentru acelasi motiv pentru care pupila se micsoreaza cat poate de mult cand te uiti la soare, sa reduca efectul nociv al razelor ultraviolete care au un efect degradant asupra corneei, celulelor cu bastonase sau cum s-or numi(care te ajuta a distingerea culorilor RGB)....etc.