| epicquestion a întrebat:

Hei TPU...ce parere aveti de masline si de uleiul de masline?
Si aici ma refer la urmatoarele:uleiul de masline ingrasa sua este chiar recomandat sa prajesti cu el? maslinele ingrasa,? au un continut ff mare de ulei si ar trebui eliminate?

5 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Uleiul de masline este folosit atat la prajit cat si la mancarurile reci. Daca este folosit in cantitati mari, da ingrasa.
Familia mea detine livezi de masline, printre care producem atat masline si uleiul, cel mai mult pentru consum propriu si mai putin pentru a-l comercializa.
Maslinele fie la murat in sare sau in ulei se dau in 1-2 ape si apoi se consuma. Uleiul de masline se poate praji, este cel mai sanatos decat cel de floarea soarelui. Uleiul de floarea soarelui devine foarte toxic la prajeli. Acest ulei in mod normal trebuie sa se foloseasca in cantitati mici in mancarurile rece ori salate.

Pentru a testa un ulei de masline, pentru ca, in comert gasesti fel si fel de categorii, poti testa cu 2 uleiuri de masline de la firme diferite. E foarte simplu si relevant: intr-o farfurie, pui o lingura de ulei. Astepti 24 de ore. Dupa aceea, ii dai foc si constati daca miroase a masline sau a... gudron!

Ca sa nu te pacalesti la astfel de ulei, poti lua impreuna cu prietenii sau parintii tai o excursie in Grecia si de aici poti achizitiona de la tarani acest ulei de masline cat si masline...
Maslinele nu ingrasa, atat samburele cat si miezul sunt foarte bune pentru sanatate. Samburele inghitit pe stomacul gol este foarte bun pentru stomac.

Maslinele te ajuta sa slabesti: cantitatile mici contin calorii putine, previn asimilarea grasimilor rele si au un indice glicemic mic.

Pe langa ca uleiul de masline nu numai la gatit este bun, ci si pentru tratamentele naturale pentru corp este ffff bun. De aproape 5 ani de cand locuiesc la greci, numai acesta il folosesc.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Măslinele NU îngraşă ( şi nici uleiul de măsline )!

Dar uleiul de măsline NU este recomandat pentru prăjirea alimentelor.
Pentru prăjire ( folosire mai îndelungată, prăjiri repetate ) este recomandat uleiul de palmier.

Uleiul de măsline se recomandă a fi folosit "crud", ca atare, la salate ( consum direct )!


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este recomandat ca uleiul de masline sa fie folosit la prajeala. Se consuma doar in forma lui, la salate spre exemplu. Nu ingrasa asa tare ca uleiul normal, de aceea este recomandat de nutritionisti in cazul celor ce vor sa mai manance si ceva in ulei. Maslinele nu au un nr mare de calorii, inainte de a le consuma le poti spala.

| Dobrin_Maria_1999 a răspuns:

Uleiul de masline nu ingrasa. E mult mai sanatos ca cel de floarea-soarelui.Maslinele din ulei ar trebui lasate in apa o zi sau cateva ore.Dar maslinele simple nu ingrasa.

| IonutDX a răspuns:

Pentru prajit se foloseste ulei de palmier si de cocos.
Pentru salate si altele se foloseste ulei de masline extravirgin, ai mare grija pentru ca e unul din cele mai contrafacute produse si e si foarte usor sa iei ulei de proasta calitate de exemplu avand grasimi saturate peste 13grame per 100 de grame), ulei de floarea soarelui Extravirgin(e foarte bun), ulei extravirgin de susan, ulei extravirgin de in(cel mai sanatos), ulei extravirgin de nuca(neagra, bine in salate poate fi inlocuit cu miez de nuca tocat), etc.