| lyTTTT a întrebat:

Imi puteti recomanda niste retete de mancaruri benefice pentru ficat si pentru scaderea colesterorului?

3 răspunsuri:
| Ramo80 a răspuns:

Scortisoara scade colesterolul. Rontaie in fiecare zi o bucatica mica dintr-un baton de scortisoara, e eficient.

| Gentiana a răspuns:

Buna! Iti dau niste sfaturi foarte utile:
Renunta la stimulenti precum: ceai, cafea, alcool si tigari. Consuma cel putin 2, 5 litrii de apa pe zi.
Consuma alimente bogate in antioxidanti. Acestea realizeaza un proces natural de detoxifiere a organismului. Nu stii ce alimente sa consumi? Include in meniul tau: brocoli, varza, produse pe baza de soia, varza de Bruxelles, varza creata etc. Acestea contin nutrienti (vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, zinc si magneziu) care ajuta sistemul imunitar. Pe langa asta, acesti nutrienti sunt si antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi ce distrug tesuturile sau sunt implicati in enzimele care ajuta organismul sa se purifice de chimicale.
Grasimile saturate sunt greu de procesat de catre ficat, de aceea este bine sa limitezi cantitatea de carnati, sunca, hot-dog, produse lactate bogate in grasimi, smantana, branza (care contin grasimi saturate). In lista produselor cu grasimi saturate se inscriu cartofii prajiti. Desi sunt gustosi nu sunt sanatosi. Limiteaza consumul de mancaruri procesate: faina alba, orez alb, prajituri, bomboane. Evita multi-vitaminele care au in compozitie fier, acesta este stocat in ficat. In plus suplimentarea cu fier creste riscul unei toxiinfectii cu fier.
a exercitii usoare! Facand exercitii creste activitatea limfatica in tot corpul, cauzand transpiratie si astfel este secretata mai multa urina, este incurajata activitatea ficatului, intestinele sunt stimulate pentru a scapa de resturile de la alimente, toate care pot detoxifia organismul. Exercitiile gentile reprezinta cheia, oricum si asta pentru ca vei gasi mersul pe jos, inotul sau ciclismul benefice. Facand zilnic sport plamanii functioneaza la parametrii normali, in sange ajunge mai mult oxigen si creste circulatia sangelui.
produse bogate in colesterol sunt ouale si mai precis galbenusul de ou. De aceea, pentru a normaliza nivelul colesterolului in sange, nu trebuie sa exageram cu consumul da galbenusuri. Trei pe saptamana sunt suficiente pentru persoanele care au aceasta problema. Dieta cu fructe si legume este recomandata primavara, dar nu pe perioade mai lungi de doua saptamani, maxim trei, pentru ca un consum exagerat de fructe si legume afecteaza aportul de proteine. In primul rand daca adopti cura de fructe si legume trebuie sa stii ca asta nu te va transforma in vegetarian.
* – In plus, pe parcursul dietei cu fructe si legume poti manca, si este chiar recomandat, si lactate si carne, dar in cantitati mici.
* – Studiile au aratat ca o crestere a consumului de fructe la o masa, cu 100 de grame, si reducerea cu aceeasi cantitate a alimentelor de origine animala, a grasimilor si fainoaselor, poate contribui la scaderea in greutate cu pana la 300 de grame zilnic. Nu-ti ramane decat sa faci niste calcule, si sa schimbi cate ceva in dieta ta zilnica.
* – Alege, in masura in care este posibil, fructe si legume de sezon, si tine dieta cu fructe si legume, cateva saptamani, in mijlocul sezonului. Primavara in luna mai, vara in august si toamna in noiembrie, astfel incat sa beneficiezi din plin de fructele si legumele fiecarui anotimp.
* – Iarna, dieta se poate mentine cu radacinoase, legume uscate sau congelate si cu multe citrice.
* – Variaza, in fiecare zi, fructele pe care le mananci. Nu uita de mere si de portocale, fructe la indemana oricui si usor de gasit tot anul.
* – Adauga in dieta seminte neprajite si nesarate, de floarea soarelui, dovleac, dar si migdale, alune si nuci, dar fara se abuzezi, pentru ca sunt bogate in calorii.
* – Daca fructele trebuie mancate in starea lor naturala, legumele pot fi mancate sub forma de supa, la cuptor, inabusite (cu o cantitate foarte mica de grasime vegetala), coapte sau fierte la aburi. Pot fi combinate in salate sau rontaite (betisoare de morcovi si telina).
* – Nu uita de legumele "parfumate", adica ceapa si usturoiul, excelente si foarte sanatoase.
* – Foloseste cantitati mari de ierburi aromate, gen patrunjel, cimbru, leustean si frunze de telina. Tocate marunt, pot fi adaugate in salate sau pot fi transformate in salate. Sunt foarte bogate in vitamine si contin nutrienti valorosi si rari.
* – Fructele si legumele contin cantitati importante de fibre, dar pe langa acestea o portie de cereale integrale, zilnic, este mai mult decat binevenita.
* – Bea cel putin doi litri de lichide, pentru ca dieta sa aiba eficienta maxima. Consuma cel putin doua produse de origine animala pe zi (un ou, o bucata de branza, o bucata de carne de pui sau peste) si cel putin un pahar cu lapte si un iaurt zilnic sau 150 de grame de branza de vaci (eventual degresata).

| Ezlot a răspuns:

Nu prea stiu astfel de retede dar iti recomand o cura cu oua de prepelita are multe benefici.http://www.oua-de-prepelita.ro/articles/Cura_cu_oua_de_prepelita...

Întrebări similare