anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


cine mi poate da si mie o reteta de poale n brau, placintele acelea modovenesti delicioase?
As dori sa nu fie ceva tare complicat, multumesc!
Funda!

Răspuns Câştigător
| alexandra5251 a răspuns:

Ingrediente:
Aluatul
- 500 g faina
- 2 linguri ulei sau 100 g untura
- 4 galbenusuri
- 100 g smantana
- 20 g drojdie
- 300 ml lapte
- jumatate de lingurita de sare
- 100 g zahar
Umplutura
- 500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
- 2-3 oua
- 2 linguri zahar cu vanilie sau 2 legaturi de marar tocat marunt
- coaja de lamaie
- 50 g stafide
- 1 pahar lapte
- putina sare
ou
Preparare:
Aluatul

Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;

Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;

Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.

Umplutura

Branza de vaci sau sarata se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie, mararul tocat daca e cazul si laptele si se aseaza intre foile de placinta.

Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.

Tips:
Umplutura se face clasic din branza dulce sau sarata, dar dupa fantezie se pot umple si cu gemuri sau umpluturi de fructe.

0 răspunsuri: