|

Daca comand un produs de pe aliexpress cu valoare sub 10 euro acesta va ajunge direct acasa sau macar la posta romana din satul meu? Sau trebuie sa ma prezint la posta vamala? Stiam, din auzite, ca un colet sub 10 euro din strainatate poate fi trimis direct acasa.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Din CE vine la posta din oras de la tine, din afara UE la posta vamala.
Poti fi si alte aiureli in pachet, acolo il desface si verifica continutul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Stimate client,
Intrucat in ultima perioada au existat intarzieri in prelucrarea trimiterilor postale extracomunitare intrate in tara inainte de 1 septembrie, iar in spatiul public au circulat informatii contradictorii despre modalitatea de distribuire a trimiterilor simple din aceasta categorie, dorim sa va facem cunoscute urmatoarele:
- urmare adresei Directiei Generale a Vamilor din data de 11.08. 2017, toate trimiterile postale extracomunitare au trebuit indrumate catre oficiile cu asistenta vamala, in lipsa posibilitatii Postei Romane de a furniza in format electronic datele solicitate de autoritatile vamale, cu scopul efectuarii analizei de risc si controlului in vederea acordarii liberului de vama la nivelul BSI Bucuresti.
- in consecinta, Posta Romana a luat masurile necesare, astfel incat incepand cu data de 24.08. 2017 toate trimiterile postale extracomunitare simple (cele care nu au cod AWB standard de forma XY123456789ZW si care nu pot fi urmarite in Track&Trace), avand valoare sub pragul care impune taxarea (10 Euro), ai caror destinatari sunt persoane fizice cu domiciliul in intreaga tara sunt inregistrate electronic la nivelul Biroului de Schimb International intr-o aplicatie dedicata a Postei Romane, borderoul fiind emis electronic si putand fi prezentat autoritatii vamale zilnic. Borderourile cuprind toate informatiile solicitate de catre autoritatea vamala, astfel incat reprezentantii acesteia sa poata acorda liberul de vama la nivelul BSI, trimiterile ce primesc liber de vama putand fi indrumate apoi catre oficiile postale ce apartin adresei de destinatie
- prin urmare, incepand cu data de 01.09. 2017 trimiterile postale extracomunitare simple avand valoare sub pragul care impune taxarea (10 Euro) sunt indrumate pentru distribuire prin oficiile din cartier, dupa ce in prelabil au primit liber de vama.
Totusi, masura de directionare a tuturor trimiterilor extracomunitare catre oficiile cu asistenta vamala a generat solduri mari care s-au acumulat...2011 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu conteaza de unde vine, chiar si de pe marte, daca e sub 10 euro va ajunge la posta locala, implicit la tine acasa, orice peste 10 euro ajunge la vama.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează