|

Din ce motiv poate fi resigilat un produs? Ati comandat un asemenea lucru? Merita?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Au poate vreo zgârâietură mică care afectează doar estetic sau cineva l-a luat, l-a testat și și-a dat seama că nu-i place și a returnat. Nu au defecte grave.

| a răspuns:

Din motive estetice, zgîrieturi fine pe suprafețe sau defecte minore insesizabile ochiului.

| a răspuns:

Conform legii, ai 30 de zile la dispozitie sa returnezi un produs fara a avea un motiv. Daca iti iei un telefon, il folosesti 2 zile si il trimiti inapoi, ei il resigileaza si il vand la un pret mai mic.

| a răspuns (pentru RoCkKiD):

Conform legii ai 14 zile drept de retur fara nici-un motiv.

ON: Resigilat inseamna produs returnat in cele 14 zile(la eMAG 30 de zile), complet functional(sau partial, se specifica), care are pretul redus, tocmai din cauza ca a fost returnat(a fost desfacut, manipulat, folosit, etc). Personal am luat multe lucruri resigilate, precum telefoane, boxe, chiar si un scaun de gaming. Toate produsele mi-au venit exact in starea specificata. Mai mult decat atat, am returnat si multe produse, si asta datorita faptului ca nu am fost multumit de calitatea sau functionalitatea lor.

| a răspuns (pentru Frank51):

Asa, 14 erau de fapt. happy

| a răspuns:

Sunt în general două mari categorii de produse care se vând „resigilate" - cele returnate de clienți din diverse cauze, dar care d.p.d.v. funcțional și estetic sunt încă în stare (foarte) bună precum și cele care au fost expuse în show-room-uri pentru a fi văzute / testate de clienți (desigur, aflate tot în stare bună de funcțiune).
Beneficiază de aceleași condiții privind garanția și dreptul de retur cu produsele noi-nouțe.
====
Am cumpărat de foarte multe ori astfel de produse și doar o singură dată am returnat unul (pentru că nu era ce aveam nevoie, altfel l-aș fi păstrat).
De asemenea, am și returnat produse pe care le-am cumpărat noi, din varii motive. Evident, astea au devenit ulterior „resigilate".

| a răspuns:

Am comandat niste boxe. Cea mai buna afacere pe care puteam s-o fac. Boxele erau impecabile. Am economisit 15% din pretul produsului (care oricum era redus), ambalajul era deschis, dar nu deteriorat, iar produsul nici macar nu prezenta urme de folosire. Era impecabil. Sansele sa gasesti astfel de produse sunt foarte rare, dar merita cumparate atunci cand ai norocul s-o faci.
Nu as risca sa iau un produs cu ambalaj deteriorat si produs zgariat, utilizat.