| nevermind1234 a întrebat:

Se poate face o reclamație la ANPC in cazul in care o vânzătoare mi-a încasat un produs cu 50 de lei mai mult într-un magazin fizic, deși eu am observat asta abia după doua zile? Adică nici măcar nu aveam posibilitatea sa ajung iar prea curând la magazin, nefiind din orașul respectiv. Am trimis bonul, cu fotografiile produsulelor achiziționate printr-un mesaj la pagina lor de Facebook, dar nu imi răspund. Se mai poate face ceva?

18 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai daca nu esti din acel oras cum vrei sa iti faca plata, prin card?
Era mult mai simplu daca erai atent, acum e un pic mai dificil ca au trecut cateva zile
Eu nu as face reclamatie la ANPC pe ceva ce tine de orietarea mea in spatiu, asta nu e inselat!

| nevermind1234 explică (pentru Simpatic):

Nu m-a înșelat nimeni. A greșit doamna casiera, pentru ca bineînțeles ca nu ii ramaneau ei banii odată ce apar pe bon. Dar nici nu cred ca sta toată lumea in fața supermarketurilor făcând evidență la coșul de cumpărături înainte sa plece acasă.

| Simpatic a răspuns (pentru nevermind1234):

Pai si atunci ce vrei sa faci cu ANPC sa ii creezi aceleia probleme? sa fie data afara?
Pentru 50 de lei?
Altii am donat la saraci mult mai mult happy
Nu de alta dar tot o fapta buna faci si cand ierti greseala cuiva sa stii!

| nevermind1234 explică (pentru Simpatic):

Am făcut reclamații și comercianților care mi-au trimis online produse expirate, alterate, mult mai ieftine. (nu la anpc, ci comerciantului). Pentru ca de asta există anpc-ul, sa le reamintească firmelor să-și respecte clienții. altfel ar fi legea junglei peste tot. Donația se face din suflet si cu buna știința, nu din erori de calcul.
Ps. mi-au răspuns, s-a făcut transfer bancar (secolul 21) și le-am explicat deja ca doamna a fost foarte amabilă, si ca înțeleg ca a fost doar o greșeală si au fost foarte înțelegători.

| anonim3248 a răspuns (pentru nevermind1234):

Deci magazinul ți-a dat banii cum am scris eu că îți dădea dacă mergeai personal acolo.

| nevermind1234 explică (pentru anonim3248):

Dacă puteam, ma duceam. Dar din fericire, de asta există cardurile.

| Simpatic a răspuns (pentru nevermind1234):

Ai vazut, fara reclamatii la ANPCwinking
Nu e doar vanzatorul de vina caci nici tu nu esti atent.
Daca este sa fim subiectivi am tine-o numai in sesizari si reclamatii tinere, pai la cate sunt in tara asta in neregula, am pierde timpul numai cu reclamatii si sesizari! Si acestea sunt bune nu zic nu, dar nu in orice context!

| nevermind1234 explică (pentru nevermind1234):

Dacă trebuia sa mai consum si motorina dus-intors, chiar făceam reclamație laughing păi vezi tu, ti-am mai zis si mai sus: e vorba de bun-simț, de siguranță si încredere. puteau sa fie si 5 lei. Teoretic de asta există instituții care apară drepturile consumatorului.

| nevermind1234 explică (pentru Simpatic):

M-am supărat pentru ca inițial nu dădeau nici un răspuns (userul era online, mesajele apăreau ca citite) Nici da, nici nu. Am pus întrebarea la nervi, dar si ca sa știu dacă in astfel de cazuri se mai poate rezolva cumva. Acum ca m-am calmat mersi de răspunsuri, dar poate situația ta financiara poate îți permite sa închizi ochii la mărunțișuri de-astea. Dar eu nu prea imi permit. Zi fainăwinking

| Simpatic a răspuns (pentru nevermind1234):

La 50 de lei cred ca si eu ma ofticam, am fost si eu aerian chiar acum 1 luna de zile la un mare supermarket de asta si m-a "ars" la rest de 10 lei, asta e am fost aerian.
E adevarat am o situatie, dar cam doare indiferent de suma, stiu si asta!
Sa iti zic ultima buba, anul trecut, cand niste incompetenti mi-au stricat la o masina plastice in valoare de 1000 de lei? Nu le-am facut nimic ca am observat tarziu, dar stii ce? cand ierti Universul iti da, daca nu bani iti da noroc si spor in toate happy
Nu duce tara noastra lipsa de incompetenti si de oameni care se sustrag, fug sau ascund atunci cand gresesc! Daca ar fi demni atunci ar merita iertare, doar ca unii nu merita!
Pentru acestia da merita reclamatiile, sa mai scapam de nepriceputi care iau bani nemeritati si dau buleala in toate domeniile in care-i gasim.

| dullcat a răspuns:

Scrie email direct la conducere.Persoana care administreaza pagina Facebook nu cred ca se ocupa cu solutionarea problemelor ci doar cu informatii despre campanii etc.

| Furnicuta000 a răspuns:

Si mie mi-a trecut o data pe bon ca am cumparat 100 pungi in loc de una si m-am intors si mi-au dat banii inapoi. S-a intamplat si sa-mi dea rest cu 30 lei mai mult si m-am intors si i-am dat eu banii inapoi ca nu voiam sa o certe cineva daca iesea pe minus. Toate situatiile de genul se rezolva la magazinul de unde ai facut cumparaturile alea, cu seful de magazin. Daca tu faci reclamatie pe pagina de Facebook nu prea vad cum te-ar ajuta, sa-ti trimita banii prin curier, sa-ti dea un voucher, cum sa faca? Si de obicei pe Facebook e pusa o fata doar sa promoveze magazinul si sa prezinte eventualele oferte, ea nu prea are putere de decizie

| nevermind1234 explică (pentru Furnicuta000):

Si cu toate astea, s-a rezolvat printr-un transfer bancar. Poate am avut noroc. In orice caz am explicat frumos, educat, ca a fost o eroare, ca doamna casiera a fost foarte drăguță si nu doresc sa-i creez probleme. N-am început direct cu reclamațiile, ci vorbind frumos, cu dovezi. Întrebarea era în cazul in care nu mi-ar fi răspuns la mesaj, cum ar fi trebuit sa procedez, și dacă avea sens să continui. Atât.

| anonim3248 a răspuns:

Vânzătoarea a greșit dacă nu are casă de marcat cu scanare dar nu îi rămân banii ei dacă spui că suma e pe bon.

| nevermind1234 explică (pentru anonim3248):

Dar e evident ca doamna a greșit, nu a "furat" pentru ea nimic, suma fiind pe bon. Întrebam dacă se poate face reclamație magazinului in cazul in care nu îmi dau niciun răspuns plus circumstanțele prezentate.

| anonim3248 a răspuns (pentru nevermind1234):

Ar trebui să mergi la magazin și să vorbești cu șeful de magazin, nu cu vânzătoarea și ți-ar da 50 lei pe loc.

| anonim3248 a răspuns:

Pe patron nu îl interesează decât seara când se închide casa de marcat să fie suma cash cât e pe un desfășurător cu toate încasările din ziua aia.

| LaviniuAna a răspuns:

Contacteaza-i telefonic sau prin email. Daca nu rezolva, poti sa depui reclamatie online pe siteul anpc.