| Cîndea_Cristi_1989 a întrebat:

Ce virus ii in stare sa imi instaleze continu chorme, mozila si doua jocuri mai mici?
Alt ceva nu am observant sa faca dar devine foarte enervant. Cum as putea scapa de el fara sa imi reinstalez win-ul?
P.S. Am win 10 cu licenta si folosec browserul oferit de ei

| Ora de net a răspuns:

Buna Cristi,

Iti recomandam sa iti salvezi datele pe un dispozitiv extern si sa iti reinstalezi sistemul de operare.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Rootkitul se elimina cu norton power eraser. Citeste mai intai instructiunile in limba romana de pe site-ul lor ca sa vezi cum setezi pentru rootkit.
Mult succes.

7 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Tu ai antivirus instalat in sistem? Ai scanat tot hardul cu el?
Combofix e un utilitar foarte agresiv, care se recomanda a fi utilizat numai in cazul in care scanarile cu antivirus nu inlatura virusul.
Incearca initial cu AntiMalwarebytes si, daca tot la fel se manifesta, ruleaza Combofix.
Sper sa nu fie necesar chiar reinstalarea sistemului de operare.

| gabicoo a răspuns:

Recomand Norton Power Eraser. E un utilitar pe care il folosesti o singura data dai scanare tot sistemul dureaza aproape o ora dar curata tot ce nu e in regula.
Pe site-ul lor oficial are si un tutorial in lb romana urmeaza pasii de acolo si nu vei avea probleme.
Mai poti folosi si Microsoft Windows malicious software removal tool daca nu ai incredere in noton power eraser. E o unealta dezvoltata de cei de la Microsoft, practic e a lor, e safe si o descarci de pe site-ul lor oficial.
Dupa ce faci curatenie cu una din cele 2, sau daca ai timp le poti folosi pe ambele, recomand sa-ti instalezi antivirusul avast free - e foarte bun si ai licenta gratis timp de un an.Si poate fi flosit in paralel cu Windows Defender - nu intra in conflict.
Tot ce descarci sa descarci de pe site-ul oficial al dezvoltatorului.
Sper ca ti-am fost de folos

| PersonajFictiv a răspuns:

Descarci si scanezi cu asta.


https://www.malwarebytes.com/

E gratis o luna sau mai putin, nu mai stiu, dupa trebuie sa il opresti din "services" apoi sa bagi altul care sa te protejeze in timp real.Pe asta il poti tine doar pentru scanari manuale.

Si cu asta :

https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-virus-removal-tool

Răspuns utilizator avertizat
| SyBy92 a răspuns:

Dacă nu vrei să reinstalezi windows-ul, baga un antivirus gratis de 30 de zile gen Avira, Bitdefender, AVG... Cu antivirusul de la win 10 nu iți rezolvă virușii mie unul nu m-a ajutat, doar anunță.

| Cîndea_Cristi_1989 explică:

L-am descoperit, si ii in rootkit cu mai multe "radacini". am folosit avastul in safe mod si l-a gasit dar nu pot sa il sterg in nici in fel, in sfat... I-am gasit locatia in folderol win