|

Bună ziua TPU am o întrebare

Dacă șterg folderul cu fișiere Temp

C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp din Windows 10 sau oricare versiune

Se întâmplă ceva cu sistemul? Se folosesc programele sistemului de ele sau sunt fișierele descarcate de internet explorer sau Microsoft Edge?

Dacă sunt temporare,de ce nu le șterge automat sistemul de operare,după ce s-a folosit de ele și le-a instalat?

Apropo tot legat de pc,cum aflu ce și unde se află programul care îmi tot schimbă pagina de start din browser ori motorul de căutare din google în omega-plus,safesurf,websearch etc sau ce program fișier mă redirecționează către pagini spam gen slabit kg,facut bani,obscenități, învățat limbi străine în 2 săptămâni,jocuri online etc E virus,malware,addware, spyware sau ce este?

Știe careva vreo rezolvare la aceste probleme?

Vă mulțumesc anticipat

O zi binecuvântată să aveți

Marius

9 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna Marius,

Folderul pentru fisiere temporare nu poate fi sters, dar poti sa stergi in mod regulat fisierele din el.

Ca sa stergi virusul care iti da batai de cap iti recomandam sa folosesti un program antivirus. Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

In ceea ce priveste browserul, iti recomandam sa stergi toate extensiile si sa instalezi o extensie AdBlocker care te va proteja de reclame nedorite si pop-upuri.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca stergi ``\temp``, se va creea alt temp nou atunci cand vei reporni computerul sau cand ii vei da Restart.

Ca sa stergi acei malware/virusi si adware-uri, foloseste aplicatia "Malwarebytes", este o aplicatie ce iti va rezolva problemele si ti le va sterge dupa ce ii vei da scanare la PC. Dupa finalizarea scanarii iti va cere sa ii dai restart la PC si pe urma totul va fi la normal.
Bafta!

| explică (pentru Florentina9210):

Bună seara Flory Mulțumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru doctorandus):

Bună seara
Mulțumesc mult doctorandus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fisierele temporare se pot sterge fara probleme, nu afecteaza cu nimic, windowsul nu sterge automat dar poti folosi cleaner-ul din windows sau o alta aplicatie sa iti stearga fisierele temporare la un anumit interval.

Iar a doua problema este cel mai probabil un virus care isi face de cap, scaneaza cu malware bytes si cauta sa dezinstalezi ce toolbar-uri ai instalate si scapi de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WHeisenberg):

Bună seara
Mulțumesc mult WHeisenberg;-)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu mie nu mi sa întâmplat nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează