|

Hey, 100 Mbps ( FTTH ) e mult sau puțin? Şi cât trebuie să fie de mult ca să fie bun la internet? Va multumesc!

8 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, Sebi,

Depinde foarte mult de ce ai nevoie sa faci pe internet si cate computere sau dispozitive trebuie sa sustina acesta - recomandarea noastra este sa discuti aceste aspecte direct cu furnizorul de internet.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Factorul de multiplicare dintre Mbps si MB/s este 8.
Deci ai o viteza de descarcare de 12, 5 MB/s, asta daca esti conectat la router prin cablu, prin Wi-Fi viteza scade drastic la 2-5 MB/s.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CookieDog):

Viteza prin Wi-Fi depinde în totalitate de performanța routerului wireless, de distanța dintre laptop și router și de obiectele dintre laptop și router. Un router wireless bun ar trebui să dea aproape aceeași viteză pe WiFi ca pe cablu și cu latențe minime.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SonicAndrei):

Eu am router de la Telekom si viteza de 70MBps sau tradus, prin cablu descarc cu 10MB/s, nu inteleg de ce dar este ok.
Iar prin router, prind si de aproape si de departe, cam 6 m maxim, cu o viteza de maxim 4, 5 MB/s.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CookieDog):

10 MB/s e aproape de 100 Mb/s, deci primeşti viteza pentru care plăteşti. Nimeni nu îți poate garanta viteza maximă. Se pare că routerul e mai slab la partea de WiFi.
Dacă eşti mulțumit de viteza internetului poți păstra contractul, deşi mi se pare mică viteza wireless. Ai putea cere echipament mai bun de la Telekom sau să treci pe RDS, UPC sau Orange. Eu sunt pe RDS şi mi-au dat un router mult mai bun decât fostul router Telekom. În plus, îmi pot lua oricând un router performant. Pe Telekom nu poți schimba routerul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Depinde în totalitate de ce ai nevoie. Dacă nu descarci sau încarci des fișiere mari pe internet (fișier mare = mulți GB), atunci 100 Mb/s sunt suficienți chiar și în 2018 pentru navigat pe internet.
Acum iată niște detalii tehnice: Providerul de internet calculează viteza internetului în megabiți pe secundă (subliniez că megabit se prescurtează Mb, cu b mic). Pe calculator/telefon/etc ești obișnuit să vezi dimensiunea fișierelor în megabytes sau megaocteți (prescurtat MB cu B mare, respectiv MO). Un byte e de 8 ori mai mare decât un bit, deci 1 MB = 8 Mb. Deci, 100 Mb/s ar fi 12, 5 MB/s.
Să presupunem că vrei să descarci de pe internet o imagine care are 1 MB (8 Mb). Viteza de 100 Mb/s (12, 5 MB/s) e suficientă ca să descarci imaginea aproape instant. În schimb, dar descarci un film de 2 GB, atunci descărcarea va dura aproape 3 minute. Să nu uităm că, dacă sunteți mai multe persoane deodată pe internet, viteza vi se va împărți.

În concluzie: Viteza de 100 Mbps la internet e suficientă dacă nu descarci/încarci fișiere mari și dacă nu sunt multe dispozitive care folosesc internetul în același timp. Dacă dorești internet rapid în toată casa (adică să meargă rapid pe calculator, laptop, televizor și telefoane deodată) atunci recomand internet de minim 300 Mbps. Desigur, în acest caz, și routerul wireless trebuie să poată da WiFi cu 300 Mbps.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează