| amuleilazecelei a întrebat:

Salut. Ce pot face daca am apasat pe link ul unui sms fraudulos care dorea sa-mi afle datele bancare dandu-se drept cei de la CEZ vanzare?
Fiind naiv si neatent am fost speriat de faptul ca eram amenintat cu debransarea curentului si am accesat link ul unde am introdus datele bancare. Peste putin timp am realizat ce greseala mare am facut si am sunat la banca pentru a-mi inchide cardul, scapand de aceasta prostie pe care am facut-o dar totodata nestiind cum sa procedez in privinta link ului accesat. Ce aplicatii antivirus ma pot ajuta sau daca este oare un risc in accesarea acelor link uri in afara faptului ca-ti cer datels bancare. Multunesc si sper sa nu fiti la fel de naivi ca mine si sa nu va lasati dusi de val doar ca snteti amenintati ca vi se taie curentul etc.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum esti total nestiutor in aceste lucrui, te sfatuiesc sa iei computerul sis a-l duci la o firma sserioasa care sa-l curete de virusi si sa-l scaneze, montand pe el antivirus legal si serios ca sa nu mai risti asa ceva.
Ai facut-o acum nu mai cere antivirusi ieftini, care vin cu virusi ascunsi, ci du-la la o frma profesionsita sa-l curete.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai nevoie de niciun antivirus. Doar sa fii atent ce link uri deschizi

Bula
| Bula a răspuns:

Scaneata-ti dispozitivul cu sistemul antivirus "ESET online", de unica foşosinta, setat in mod complet (toate casutele bifate)!
Iti recomand sa-ti faci scanare periodica (macar odata lunar) si ori de cate ori simti nevoia!
https://www.eset.com/int/home/online-scanner

| Hyperion7 a răspuns:

Nu ai nevoie de antivirus, au avut ei nevoie de banihappy
Linkul era strict pentru a-și face ei plinul, nu pentru a-ți virusa telefonul
PS.Nu au cum să îți debranșeze curentul firmele care se ocupa cu altele, pentru că nu pot, nu că nu ar vreabig grin
Data viitoare fii mai atent!

| VoidEternal a răspuns:

Daca chiar vrei sa fii sigur, du-ti device-ul la un service pentru un scan. Înainte de asta poți da și tu un full scan cu Windows Defender. Recomand înainte și scanul offline care necesita restart și care îți scanează windows-ul cât nu rulează. Daca nu e ceva mai avansat poate te ajuta.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu se intampla nimic.site-urile astea sunt periculoase doar daca iti bagi datele personale acolo. daca nu ti-au retras bani din cont inseamna ca ai scapat. Grija pe viitor

| carevaescu a răspuns:

Din nefericire, se pot întâmpla multe chestii dacă apeși linkuri frauduloase. Există anumite soiuri de atac care efectiv îți hackuiesc telefonul sau calculatorul. Dacă nu ai aptitudinea tehnică de a verifica, nu poți fi niciodată sigur dacă ai fost hackuit sau nu.

M aș deconecta de la dispozitivul afectat, aș face un backup la datele importante, și aș formata/reseta dispozitivul.

Sper să nu fie cazul, însă nu aș recomanda să riști.

| ViseTriste16 a răspuns:

Doar un program de antivirus cred ca e suficient happy