|

Salut TPU am o problema am fost acuzat de inselaciune pe olx am vorbit cu un domn sa i vand niste piese de masina si domnu dupa ce a primit coletu mi-a dat mesaj sa imi zica ca i-am dat piese vechi dar ele erau noi noute si mi-a facut plangere penala de inselatoeie cu toate ca eu i-am dat piesele bune specific ca cei de la curier nu mi-au dat nici bani si nici coletu inapoi ce pot face astept un raspuns va rog sunt minor am 17 ani

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna Alexandru,

Avand in vedere ca ai 17 ani, recomandarea noastra este sa discuti cu parintii tai inainte de toate si sa le explici situatia. Daca acea plangere a fost inregistrata la Politie, vei fi sunat si chemat pentru a da declaratii - cei de acolo iti vor explica optiunile pe care le ai si procedura care va fi urmata. Daca esti chemat, recomandarea noastra este sa contactezi si un avocat specializat.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Din moment ce ai primit citație de la poliție (ai menționat asta, într-o altă postare), aș zice că lucrurile au devenit destul de serioase. Marfa ta, nu cred că se află la cel "țepuit" (cum îl numea cineva mai sus), probabil că se află deja la sediul poliției, până la constatarea adevărului.
Trebuie (obligatoriu) să te prezinți la data menționată. Cel mai probabil, va fi un mic interogatoriu, ți se va cere să dai o declarație scrisă. Altceva, nu îți va face. Sper să nu îți se trimită dosarul mai departe, la parchet. Sper. Dar, poate totul va fi Ok.
Uite vezi, ai intrat în bucluc dintr-o prostie...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Amice, nu orice litigiu in drept civil este fapta penala, mai ales daca respectivul n-are cum demonstra ce afirma. Daca ar fi 50 de plangeri penale de la oameni diferiti contra ta, ar fi alta treaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia legatura cu cei de la curierat, sa vezi unde sunt banii pe care ar fi trebuit sa-i primesti.
Daca destinatarul spune ca sunt piese vechi, inseamna ca ori le-a platit (daca nu a deschis coletul la primire), ori a refuzat plata (iar pachetul s-a intors la curierat, urmand sa ti-l returneze tie).
Cei care au asigurat transportul trebuie sa-ti dea un raspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai luat legatura cu cel "tepuit"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează