| Hutterhut a întrebat:

Am si eu o intrebare.
Recent am fost infectat cu virusul Mail.ru,dar am reusit sa reiau controlul asupra browserului,totusi nu sunt sigur ca am scapat de el in totalitate si sunt putin speriat fiindca nu prea stiu ce face acest virus,daca stocheaza ceva informatii despre contul meu de google sau nu,asa ca am apelat peste tot in speranta ca o sa obtin ceva informatii despre acest virus, daca stie cineva va rog sa ma ajute.
Si mai am inca o intrebare.
Eu voiam de mult timp sa imi reinstalez Windows-ul si ma intrebam daca scap de virusul respectiv dupa ce mi-l reinstalez?
Va rog frumos, sa ma ajutati daca stiti!
Multumesc anticipat!

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Te sfătuim să îți salvezi datele din computer pe un dispozitiv extern și să îți reinstalezi sistemul de operare. Pe viitor, este bine să reții că pentru a avea dispozitivul protejat este foarte important să folosești un antivirus. În cazul programelor antivirus, nu există o soluție care te va proteja sută la sută, dar indiferent de programul ales (chiar și o variantă gratuită), este bine ca el să fie actualizat constant. Dacă un antivirus nu își actualizează zilnic baza de date el nu va putea să te protejeze de noi atacuri apărute și nu va fi deloc util. În acelasi timp, e bine de reținut că și tu ai un rol activ în a-ți proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala aplicații străine și nu da acces altora la computerul tău.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| Protegent a răspuns:

Nu trebuie sa te temi, Mail.ru e un virus destul de vechi pe care si eu l-am luat odata. Nu iti stocheaza informatii, Mail.ru e un serviciu de email din Rusia care este extrem de folosit acolo. Unele programe executabile de pe net pot instala acele extensii ale lui si alte programe. Totusi e foarte enervant.

Fa o scanare cu un anti-malware, gen Malwarebytes, si dezinstaleaza toate extensiile si toate programele pe care el le-a instalat. Dupa aia, da un reset la browsere.

| Hutterhut explică (pentru Protegent):

Mulțumesc mult de tot! Chiar eram foarte panicat? dar daca dau reinstalare la Windows pot sa scap și de el nu? Că oricum voiam să ii dau reinstalare că a început să îmi meargă greu

| Hutterhut explică (pentru Hutterhut):

Scuze! După panicat eu pusesem niste emoticoane și nu știu de ce mi-a pus semn de întrebare laughing)))

| Protegent a răspuns (pentru Hutterhut):

Daca vrei, poti sa il reinstalezi, insa asta ar fi cu eliminarea acelui virus.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Scapi ușor de el cu un antivirus și un reinstall la browser, da trebuie să ștergi complet folderul cu browserul după dezinstalare