|

Salut TPU as avea și eu o întrebare. Mama mea și-a pierdut buletinul in Londra și vrea ca eu sa ii fac o programare la Ambasata României in London și nu știu cum sa fac, ma puteți ghida?

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Romanei in strainatate NU eliberează cărţi de identitate!
Asadar, cartea de identitate-CI(buletinul, cum o denumesti tu!) poate fi solicitata numai in Romania, in localitatea de domiciliu, in doua moduri:
1.fie personal de catre mama ta
2. fie printr-un imputernicit cu procura speciala.procura care se intocmeste la Ambasada din Londra-serviciul consular.

Daca mama ta poate si vrea sa faca un drum in Romania in scopul obtinerii unei noi carti de identitate, va trebui sa ceara la consulatul din Londra un titlu de calatorie. În perioada 13 iunie - 31 august 2017, pentru acest serviciu nu este nevoie de programare prealabilă! Deci, fara buletin dar in baza acestui titlu de calatorie, se poate intoarce acasa.

Daca nu doreste sa faca un drum pana in Romania, poate, in baza titlului de calatorie, sa obtina de la consulatul din Londra o procura speciala prin care imputerniceste o alta persoana din Romania sa ii obtina buletinul--- citeste, in link, cum se obtine o procura speciala pentru eliberarea cartii de identitate de la Ambasada din Londra:https://londra.mae.ro/node/477
Atentie! --- persoana pe care o va imputernici sa ii obtina CI din Ro.trebuie sa detina toate actele de stare civila in original ale mamei+dovada domiciliului in Romania.
Obtinerea acestei procuri speciale de la Ambasada Londra -serviciul consular se face numai cu programare! Programarea se face folosind ghiseul consular vitual (www.econsulat.ro )--- iti creezi un cont si urmezi pasii descrisi in link : https://londra.mae.ro/local-news/1997

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează