|

Salut TPU.

De vreo 2 luni am ip-ul banat de la PSN.Mi-a fost debanat de cateva ori, dar a fost banat de mai multe ori.Odata cica a fost o eroare proxy alta data de la nu stiu ce porturi.Dupa o gramada de email-uri trimise cei de la Sony mi-au spus ca un Bot Net Attack a fost gasit de sistemul lor de securitate provenind de la punctul de acces al retelei mele.Dupa cateva ore iar a fost blocat ip-ul.M-am documentat despre Bot Net Attack si am aflat ce este. Daca am reinstalat windows-ul inseamna ca am scapat de el sau trebuie facut altceva? Dau funda.

4 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Daca ati reinstalat sistemul de operare esti in regula. Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Când ai reinstalat Windows îl, ai selectat sa se facă un Backup la vechiul Windows? Dacă da, atunci șansele sunt ca l-ai recuperat înapoi, dacă nu, atunci ai scăpat - doar dacă nu este făcut sa se atașeze de bios. ( dar ma îndoiesc)

| explică (pentru Skippy223):

Am un windows 7 si nu am selectat acea optiune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Toporăscu_Alexandru_1970):

Atunci ești în siguranță. Ai grija data viitoare ce fișiere scoți și de unde. Nu scoate nimic de la surse nesigure, nu da click pe linkuri nesigure, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: