| cnvv a întrebat:

Am 15 ani si 1, 65.
Daca ma apuc de sala, nu mai cresc sau cresc mai incet?
De ce?

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Cresti,dar nu lua steroizi, nu te droga si cel mai important, nu uita sa ai un stil de viata potrivit! Mananca pe masura, dormi 8-10 ore pe noapte si nu te forta prea tare la sala! De preferat ar fi sa faci tu un sport de placere si sa cresti cand si cum vrea mama natura, nu tu. Ea stie mai bine ce face. Mai e un lucru de precizat: Nu iti neglija creierul! Neuronii, ca si fibrele musculare, trebuie lucrati si ei! Neuronii sanatosi si exersati iti vor aduce o stare mentala buna si iti vor mari inteligenta, asa cum muschii de dimensiuni mai mari iti maresc forta. Ti-am spus asta ca sa nu treci peste un aspect la fel de important pentru tine si corpul tau. Spor!

| DovleacTurbat a răspuns:

Sala NU opreste cresterea NICI nu inalta. Înălțimea e o informatie genetica care a fost "scrisa" in ADN-ul tau inca de la conceperea ta, daca gena ta e de 1, 65 ramai la 1, 65 obligat fortat. Sportul alaturi de o alimentatie echilibrata, odiha si apa DOAR grăbesc procesul de dezvoltare al organismului nimic mai mult.

| AlexandruSimionescu a răspuns:

Cresterea in inaltime, se realizeaza prin anumite structuri ale oaselor ce prin ridicarea de greutati, se taseaza. Nu-ti recomand ridicatul de greutati pana la varsta de 22 de ani.
Acum te intreb si eu ca antrenor: de ce nu ai dori sa faci alte sporturi in afara de sala? Sunt atatea variante. Uite una spre exemplu, ce in mod sigur te va dezvolta http://www.reikido.ro/arte-martiale-pentru-copii-bucuresti/