| User23434 a întrebat:

Am citit pe mai multe site-uri și sunt curios care varianta e corecta, taberele fiind împărțite rolling on the floor. Sa zicem ca un pusti de 15-16 ani se apuca de sala de forță, face totul natural, luând ceea ce-i trebuie doar din mancare(fără pastile, prafuri și alte chestii). Am văzut asa răspunsuri:
-Ca nu o sa mai crească în înălțime deloc(ca pune presiune pe coloana, ca se cracaneaza și alte chestii).
-Ca o sa crească, deoarece o sa secrete prin efortul asta mai mult testosteron, implicit hGH
-Depinde de genetica fiecăruia dacă o sa mai crească sau nu.
Motivați răspunsul(ca la școală rolling on the floor) fundă pentru cel ce explica cel mai bine de ce e asa și nu așa. Ar fi perfect dacă s-ar găsi câțiva care fac sala de la o vârstă mai frageda sa explice ce și cum, știind despre ce e vorba.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Ti s-a dat raspunsul deja, dar degeaba "s-ar găsi câțiva care fac sala de la o vârstă mai frageda sa explice ce și cum" ca nici ei nu stiu obligatoriu despre ce e vorba. Sunt multi baieti scunzi care blameaza sala pentru geneticul lor. Daca vrei oameni care fac sala de la varste fragede, vezi Aaron Reed (a inceput la 12, inaltime: 2m) si Lee Priest (a inceput la 13, inaltime 1, 63). Multi bodybuilderi au inceput devreme de fapt si ai sa vezi ca nu sunt nici toti scunzi (desi predomina cei de inaltimi mai mici pentru ca acestia sunt mai bine proportionati, iar asta conteaza in concursurile astea), nici toti inalti. In rest, sunt convinsa ca daca intr-adevar te intereseaza subiectul, nu iti e greu sa te informezi. Aici oricine poate veni sa-si dea cu parerea si s-o argumenteze cum il duce capul, dar dupa ce citesti tu informatii din mai multe surse (nu prea obscure, sper laughing ) te convingi singur.

4 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

3
faza cu presiune pe coloana se aplica VAG cand faci halbere, asta, haltere, unde chiar ridici vertical IN DRACI
altfel, SIGUR CA NU! conteaza

| Osneros a răspuns:

Nu afecteaza cresterea in mod negativ. O simpla cautare pe Google iti dadea exact acelasi raspuns. Uite un articol, in caz ca ti-e greu sa cauti singur.
http://www.healthline.com/health/does-lifting-weights-stunt-growth#1

| User23434 explică (pentru Osneros):

Sincer, pot spune ca m-am lămurit. Aștept sa mai vad vreo 2 răspunsuri, dacă nu ai fundă din partea mea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu crește.