| Th3AbSinTh3 a întrebat:

Aseara comentatorul la 5-0 spunea ca nimeni nu se astepta la asta, ca e cel mai surprinzator scor, dar oare nu a fost mai surprinzator acel 5-1 al Olandei cu Spania? Intr-adevar pentru cei care nu au vazut meciul 7-1 suna imposibil, dar Brazilia nu a jucat nimic, a luat goluri de miuta, chiar ma asteptam la un scor mare, Germania e mult mai bune si Brazilia nu a aratat grozav la acest mondial si a jucat cu echipe destul de slabe.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ambele scoruri au fost surprinzatoare prin proportii, calculeele hartiei spuneau altceva. Nu au fost deloc surprinzatoare dupa aspectul meciurilor, nici Brazilia si nici Spania nu au aratat, la ora meciurilor, ca niste pretendente la titlul mondial, dimpotriva, au aratat ca niste echipe oarecare. Cred ca nici jucatorii si nici antrenorii nu-si explica exact ce s-a intamplat, cu adevarat, de au facut asa jocuri slabe. Pe de alta parte Olanda si Germania au jucat foarte bine si eu le vad jucand finala.

| alexs99 a răspuns:

Probabil ca daca Mondialul ar fi fost organizat in alta parte, nu s-ar mai fi vorbit atat de mult despre suferinta brazilienilor.In meciul Spania-Olanda putea sa fie lejer 3-0 la pauza, deci spaniolii au jucat ceva fotbal. Golul lui Van Persie din finalul primei reprize a demoralizat jucatorii formatiei iberice.In schimb, jucatorii Braziliei nu au jucat nimic, iar daca se intampla asa ceva intr-un meci pe care il joaca acasa rezultatele pot lua proportii catastrofale, cum de altfel s-a si intamplat.Nu in ultimul rand, meciul de aseara a avut un impact mult mai mare, fiind o semifinala de Campionat Mondial, in timp ce meciul Spania-Olanda a fost in grupe.Deci,impactul unui scor fluviu este resimtit mult mai mult.
O seara buna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În ambele meciuri totul a ţinut de un joc psihologic.Nemţii nu le-au lăsăt nici un moment de respiro pentru brazilieni la primul al acestora, ca de altfel şi olandezii în meciul cu spaniolii.

Ştii de ce a spus comentatorul asta? În primul rând Brazilia găzduieşte acest turneu.Aici poate fi şi un avantaj şi un dezavantaj.Dezavantajul s-a văzut şi în meci:s-a pus foarte multă presiune pe brazilieni şi ei au fost afectaţi psihologic. Avantajul îl ştie toată lumea n-are rost să-l mai zic.
În al doilea rând acest scor a mai surprins deoarece era într-o fază avansată a turneului...În grupe şi mai ales în primul meci îţi mai permiţi greşeli dar aici nu...
Ţi-am zis totul ţine de psihic.Şi au fost mai buni şi oarecum avantajaţi nemţii la acest capitol.
Şi meciul Franţei cu Elveţia a mai surprins şi ăla, zic eu(5-2)...cel puţin prin scor dacă nu prin joc.
Cred că România făcea faţă mai bine Germaniei decât Brazilia... pirate*

| AdrianaBacescu a răspuns:

Meciul nu am vazut, a contat lipsa lui Neymar si Thiago Silva, daca jucau si tot Germania castiga, scorul a fost semanat cu acel 5-1 al Olandei cu Spania, si iar Brazilia nu a aratat grozav si au jucat cu echipe destul de slabe la acest mondial

| miTzuliK93 a răspuns:

Nu, n-a fost. De ce? Din 2 motive:

1. Un asa scor, intr-o faza asade avansata, e greu sa se intample. Bine, pe de-o parte vorbim de nemti, si cu ei e posibil orice.

2. Brazilia avea publicul alaturi de ea. Din mai multe puncte de vedere net inferioara Germaniei in acest meci, dar avea sustinere din spate. Dar asta li s-a dovedit a fi un dezavantaj: au cazut presiunii. Cand au dat de un adversar cel putin pe masura lor ca si nume au dat chix. Asta dovedeste faptul ca Brazilia a fost umflata de presa si putin impinsa de la spate de arbitri.

| هوراس a răspuns:

Comentatorii în general exagerează foarte mult, se vedea că brazilienilor li se rupea de joc, nu intrau în apărare nu făceau nimic happy

| Adrian0102 a răspuns (pentru هوراس):

De ce spui ca exagerau comentatori, tu te asteptai sa fie 5-0 in minutul 29?

| هوراس a răspuns (pentru Adrian0102):

Era doar unul, și sa comportat de parcă ar fi fost primul meci cu un așa scor happy

| danyel343 a răspuns:

Dupa parerea mea a contat mult lipsa lui Neymar si Thiago Silva dar chiar daca jucau si acestia cred ca tot Germania castiga, nu tot asa de categoric dar tot batea, dar totusi pana sa inceapa meciul toti ne asteptam la un meci echilibrat si la pariuri cotele erau foarte echilibrate 2.9 pentru Germania 2.8 pentru brazilia