| Jorgibusn029 a întrebat:

Buna.
Antrenamentele de forță măresc cu adevărat cantitatea de testosteron sau doar e un mit?
Sau e adevărat că antrenamentele de forță te face mai impotent din punct de vedere sexual?

13 răspunsuri:
| Darius50boss a răspuns:

Dacă faci antrenament îți crești testosteronul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exercitiile compuse te ajuta sa cresti repede in forta si totodata creste si testosteronul.

Răspuns utilizator avertizat
| Cosmin86 a răspuns (pentru Bubico2022):

"nu am auzit NICIODATA, NICI O LEGATURA intre antrenamente si testosteron... NICI MACAR VAGA" ai trait intr-o pestera? Sau in padure? Mai documenteaza-te.

| doctorandus a răspuns:

Nu, daca iti injectezi steroizi sau testosteron testicolele tale someaza, deci ramai impotent.

Răspuns utilizator avertizat
| Jorgibusn029 explică (pentru Bubico2022):

Bai fraților, atât timp cât antrenamentele au ca scop creșterea masei musculare, mușchii au nevoie de testosteron că sa crească.In timpul antrenamentelor nivelul testosteronului creste foarte mult, dar scade imediat după încheierea antrenamentului.Scade dar totuși mai rămâne testosteron din cel produs in timpul antrenamentelor.Atat timp când injectezi steroizi asta e clar că fără acele injecții o să ai un nivel foarte redus, și testiculele tale nu vor mai fi capabile să producă testosteron. Fara acele injecții cu testosteron ești practic o leguma.Intri de fapt în hipogonadism făcând acele injecții.Deci da, îți scade testosteronul doar daca folosești steroizi anabolizanti.Ca daca nu ar crește testosteronul nu ar mai creste nici masa musculara.Aia care iau steroizi ia testosteron sa aibă rezultate mai bune in ceia ce privește masa musculara și pentru performanta acestora. Unde nu e testosteron nu e nici masa musculara. Femeile nu pot avea masa musculara din cauza că au prea putin testosteron.Stiam aceste lucruri dar am pus întrebarea asta sa fiu convins mai bine de asta, voiam sa aud și de altcineva.Dar uni dintre acești neinformați au părerile lor, care sunt doar a lor și atât.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bubico2022):

1. Nu eu am pus intrebarea, eu deja STIU ca mi-a marit si imi mareste in continuare
2. Tu vorbeai doar de exces. Exercitiile grele, precum genuflexiuni cu haltera pe umeri si indreptari, maresc productia de testosteron.

Nu mai trai in padure, citeste asta:
https://www.sfatulmedicului.ro/......eron_12609

si apoi asta:
https://www.fitness-scandinavia.ro/......steronului

| AnastasiaK a răspuns (pentru Bubico2022):

Sportivele profesioniste în general nu mai au ciclu din cauza alimentatiei proaste (pe care o cere sportul practicat de cele mai multe ori). Prin proasta mă refer aici la o alimentatie insuficienta pentru a compensa efortul depus în cadrul antrenamentelor. Iar fenomenul ăsta îl întâlnești cel mai des la cele care fac culturism (evident, se cere un procent de grăsime redus, nesănătos), la gimnaste (se perefera subponderabilitatea, iar asta în combinatie cu sportul si o masa musculara peste medie rezultă iar procent de grasime mult prea redus), la sporturile care presupun eforturi de lungă durată și alimentația nu compensează întotdeauna (atletism, probe de mare fond) și la sporturile cu categorie de greutate (nu mereu, doar în cazurile în care se fac slăbiri extreme sau categoria aleasă nu e tocmai potrivită, am bifat și eu amenoreea de câteva ori).

Deci, chit că sportul mult are multe dezavantaje, ăsta pe care l-ai găsit tu poate fi evitat cu alimentația corespunzătoare.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Bubico2022):

Stiu ca o sa mi se șteargă răspunsul, dar sunt destul de sigură că o să apuci să-l vezi înainte, deci:

Ce ai zice să te calmezi, să iei o gură de aer și să nu mai scrii de parcă ai suferi de 2-3 boli psihice? Calm your t*ts, cum s-ar spune, și poate îți vine ciclul înapoi

| AnastasiaK a răspuns (pentru Bubico2022):

"sportivele profesioniste AU IN SPATE NUTRITIONISTI DE TOP
SI TOT NU AU CICLU!"

Și ce relevanță crezi că au acei nutriționiști dacă sportul în sine îți cere să ai acele "deficiențe", să le numim așa? Nutriționiștii ăia nu sunt acolo să le asigure o nutriție ca să aibă ciclu, ci sunt acolo să le asigure o nutriție în așa fel încât să facă performanță.

Tu chiar crezi că vine un nutriționist să-i spuna unei culturiste să mănânce mai mult ca să aibă un procent de grăsime mai mare pentru că așa o să aibă ciclu? rolling on the floor Ești penibil rău și paralel cu sportul, dar na, ăsta e domeniul în care toți aveți impresia că dacă ați cochetat un pic cu sportul sau ați alergat o dată în viață în parc, știți cu ce se mănâncă. Pe același principiu, eu conduc o mașină, deci pot să ma fac mecanic.

| maicalciobotaru a răspuns:

Hey Buna