| emipenet a întrebat:

La ce ajuta dansul?
argumentati!
funda!
ps nu am stiu la ce categorie sa pun intrebarea

Răspuns Câştigător
| Nemessys a răspuns:

Dansul combina in modul cel mai frumos si emotionant miscarea cu muzica, cu arta, cu comunicarea, aducand buna dispozitie si sanatate. Dansul exista in fiecare om manifestandu-se inca din cele mai vechi timpuri, luand nastere ca mod de expresie al sentimentelor, emotiilor, evenimentelor sociale, fenomene ale naturii sau pur si simplu ca incantatii.

1. Dansul reprezinta una dintre cele mai distractive moduri de a face miscare. In timpul dansului, abia daca sesizam efortul pe care corpul il depune pentru a efectua miscarile specifice, astfel ca eliminarea surplusului de kilograme se face într-un mod foarte placut.

2. Dansul este, de asemenea, un mijloc de relaxare şi terapie psihologica deoarece în timp ce dansam stresul organismului se consuma, iar muschii se relaxeaza. Exista chiar tehnici de meditatie prin dans pentru că specialistii au observat că miscarea pe ritm de muzica echilibrează psihicul si elimină tensiunile emotionale acumulate. Dansul aduce astfel voie buna şi combate cu succes tulburările psihice ca depresia sau anxietatea.

3. Dansul intareste oasele si tonifica muschii

4. Dansul incetineşte îmbatranirea

5. Dansul este un bun protector cardiovascular, atat prin efectele miscarii asupra vaselor si inimii, cat şi prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta. În timpul dansului bataile inimii crsc usor, circulatia se intensifica, creste oxigenarea organismului şi tonusul cardiovascular devine mai bun.

1 răspuns:
| Freya1 a răspuns:

Sa ai o ocupatie sau poti sa iti faci o meserie din asta, te ajuta la fizic sa te menti, sa inveti lucruri noi, sa te misti mai usor si mai bine, sa iti cunosti corpul