| Mikydutza111 a întrebat:

M.ar interesa daca a slăbit cineva mergând la kangoo jumps si cam in cat timp.
Dacă nu ce sport mi.ati recomanda. mentionez ca nu am mai facut sport de aproximativ 3 ani din cauza unor probleme dar de un an nu mai reușesc să slăbesc doar cu o alimentație ok.
Multumesc.

9 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

Mai bine mergi la zumba. După vreo jumătate de an de kangoo jumps, pe mine mă dureau rău genunchii și nu sunt singura care a pățit așa... sad

| AnastasiaK a răspuns (pentru anamariarot):

Executie incorecta a fost cel mai probabil cauza. Nu sunt fana kangoo jumps (mi se pare simpatic daca vrei sa te distrezi un pic, dar atat), dar nu prea au de ce sa apara astfel de probleme

| anamariarot a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu aș pune-o pe seama kg în plus pe care le aveam și pe presiunea exercitată asupra articulațiilor de la atâtea sărituri. E cam greu să le execuți incorect, având în vedere că dacă nu stai în poziția corespunzătoare, te dezechilibrezi

| AnastasiaK a răspuns (pentru anamariarot):

De fapt este foarte usor sa executi incorect. De multe ori (pentru pastrarea echilibrului poate sau nu stiu cauza) fetele tind sa-si tina genunchii cumva inspre interior. De asemenea, spatele trebuie sa fie drept, dar am vazut multe fete stand cu spatele arcuit sau cocosate (in special cand incep sa oboseasca).

Presiunea exercitata asupra articulatiilor este mult mai mica decat la sariturile obisnuite pentru ca ghetele de kangoo sunt facute sa diminueze impactul si in orice caz, dupa doar 6 luni nu s-ar resimti efectele nici daca ai face antrenamentele fara ghete.

| anamariarot a răspuns (pentru AnastasiaK):

Asta poate în cazul tău sau ar altora; nu înseamnă că e ceva general valabil. Chiar dacă reduc presiunea exercitată asupra articulațiilor, ea tot există. Fiecare kg pe care îl ai, articulația îl simte de 3 ori, deci 75 de kg pe care le aveam eu atunci, genunchii simțeau 225. Cât să reducă ghetele alea încât să fie optim pentru corpul meu?

| AnastasiaK a răspuns (pentru anamariarot):

Hai ca deja bati campii... Nu stiu cine te-a invatat aberatiile astea sau daca le-ai debitat singura, dar apreciez creativitatea oricum. Totusi, categoria e "Sport" nu "SF" asa ca putina educatie in domeniu nu ti-ar strica. Presiunea asupra articulatiilor exista si cand mergi, ma mir ca nu-i recomanzi sa nu se mai miste laughing

Daca nu ai avut accidentari anterioare sau orice alt fel de probleme si ai executat antrenamentele de kangoo jumps corect (pozitie corecta, cu incalzire evident si eventual stretching) durerile nu au fost de la asta.

Si ca sa nu-ti ignor intrebarea: ghetele alea reduc impactul cu 80% sau asa ceva (cel putin asta se sustine ca nu am facut eu personal un studiu).

| anamariarot a răspuns (pentru AnastasiaK):

Doamne ferește. Cu ce anume bat câmpii?
Am povestit experiența MEA, deci în privința asta nu ai de unde să știi dacă bat câmpii sau nu. Aici pot ști doar eu, iar tu compari presiunea asupra articulațiilor din timpul mersului cu cea din timpul săriturilor? Fii serios/serioasă.
http://adinarusu.ro/......ulatiilor/ (cu sursele medicale în cadrul articolului, asta ca să știm cine ar trebui să se informeze mai mult cu privire la ce spune). Eu am încheiat discuția aici.

| Mikydutza111 explică:

Nu cred ca ar avea dc sa am probleme cu genunchii sau spatele având în vedere că merg foarte mult pe tocuri.
Cred ca indiferent ce sport s.ar face unele persoane pot sa il faca sau nu... pot avea probleme sau nu. Depinde de organismul fiecăruia.

Ma interesa doar daca a slăbit cineva făcând kangoo jumps sau nu si in cat timp.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Mikydutza111):

Mersul pe tocuri nu prea are treaba in povestea asta, dar, dupa cum am spus deja, daca nu ai probleme cu articulatiile/coloana si executi antrenamentul corect, nu vor aparea dureri. De asta am si contrazis-o pe domnisoara de mai devreme care persista in penibilitate (bine ca prostia nu doare) si nu reuseste sa inteleaga ca problemele pe care le-a avut ea ori au aparut datorita executiei incorecte ori au avut alta cauza, nu sedintele de kangoo jumps.

Ca sa-ti raspund la intrebare, in slabire conteaza strict deficitul caloric. Kangoo jumps te ajuta sa arzi multe calorii intr-adevar, insa daca si cu acele antrenamente tu nu vei fi in deficit caloric, nu vei slabi. Aceeasi regula functioneaza pentru toata lumea. Cat timp organismul tau arde mai multe calorii decat consumi tu, slabesti, indiferent de ce sport faci sau daca faci. Perioada in care slabesti depinde de cat de mare e deficitul caloric. Cam asta e toata povestea, tot alimentatia e baza.