anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum 5 luni m-am apucat de sala, fac de 3 ori pe sapt, si problema este ca nu prea am crescut in masa musculara, adica am un prieten cu care fac sala, mentionez ca nici unul dintre noi nu i-a suplimente totusi el a crescut mai bine in masa muscular ca mine, eu am crescut doar in forta si atat.
Stiti cumva care ar putea fi problema?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este evident ca nu ai lucrat corect si nici suficient, ca sa-ti maresti masa musculara.

| Adryan17 a răspuns:

Sala reprezinta vreo 30-40% din tot procesul de formare al masei musculare.
Alimentatia si odihna sunt foarte importante.
Trebuie sa ai un antrenament adecvat, executat corect, cu o alimentatie sanatoasa si bogata in proteine.

| venividivici2017 a răspuns:

Depinde de odihna, de alimentatie.Degeaba tragi de fiare daca nu ai numarul necesar de proteine.Degeaba te apuci de sala, daca nu ai un habar de ce inseamna.Documenteaza-te intai, inainte sa te apuci de ceva.Muschii nu iti cresc peste noapte, in somn.Totul trebuie calculat, un regim infernal pentru progrese. Urmareste tutoriale, vezi Lazar Anghelov...mananca in principal piept de pui,peste,carne vita,carne de curcan,ton maruntit, branza, oua, cartofi dulci, avocado.Vegetale...adauga si proteine, apoi o creatina pentru rezistenta la efort.Amino acizi samd.Rezultatele nu apar dupa 2-3 luni!

| cristiww a răspuns:

100% problema este la alimentatie. Nu mananci suficient. Am avut mai demult propria mea sala (de care ma ocupam personal) si daca ai sti cati baieti ca tine am vazut...ei se straduiau la antrenamente dar mancarea era "praf". Poti sa te documentezi, asta e cel mai bun sfat pe care il poti primi. Multi iti vor zice : "mananca mai mult" dar cat? ei bine, tu trebuie sa te documentezi si sa afli cat anume trebuie sa mananci. Daca nu ai bani, atunci e o problema, poti sa faci alt sport.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru venividivici2017):

Adevarul e ca m-am apucat la buleala asa, gen cred ca ar trebui sa ma documentez mai bine, mersi de sfat oricum!