| LanaDelRayFan a întrebat:

Hei, ce suplimente ar putea folosi o fata care doar ce s-a apucat de sala? Despre creatina ce parere aveti? Cateva sfaturi pentru incepatorii care vor sa-si lucreze masa musculara? Multumesc mult!

26 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Hrana sanatoasa cu multe fructe proaspete, legume si carne (care-i proteina naturala) de orice fel, inclusiv oua si organe de pasari sau animale.

Nu recomand suplimente care sunt obtinute chimic in laborator si au efecte negative care iti afecteaza hormonii si organele vitale pe termen lung.

| doctorandus a răspuns:

Sincer: dacă nu vrei să ajungi la spital nu lua suplimente.

| Cosmin86 a răspuns (pentru doctorandus):

De ce? Ca sunt foarte bune!

| Eireann a răspuns:

In mod normal daca ai o dieta sanatoasa si variata nu ai nevoie de suplimente - cel putin nu cand esti abia la inceput. Corpul o sa ia singur din dieta ce este mai bun pentru el. Creatina este foarte buna si poti sa o iei din carne rosie si peste. Daca esti la inceput nu sunt necesare multe suplimente, eventual niste suplimente cu vitamina D iarna, fier si calciu ( are rol on contractia si relaxarea musculara). Si o dieta bogata in proteine.

| AnastasiaK a răspuns:

Utilizatorul Eireann ti-a dat un răspuns foarte bun. De restul...nu comentez.

Aș mai adăuga ca sfaturi, desi poate că le știi, că trebuie să fii în surplus caloric ca să dezvolți masa musculară. Știu că multe fete se feresc de ideea de a mănca mai mult. În plus, să nu-ți fie frică să lucrezi partea superioară a corpului crezând că o să devii "masivă", asta se întâmplă foarte greu și la bărbați, la femei e și mai complicat.

| Mirel4412 a răspuns:

La suplimente te gandesti dupa jumate- 1 an de antrenament, nu pui mai intai suplimentele si dupa antrenamentul. Intai documenteaza-te despre ele, voi nici nu stiti sa faci o flotare corect si deja va ganditi la proteine si mass gain-ere...

| LanaDelRayFan explică (pentru Mirel4412):

Bai nene, mor de gat cu astia ca tinelaughing mai mirele, ma cunosti tu personal astfel incat sa-ti dai cu parerea in legatura cu ce stiu sa fac si ce nu? m-am documentat, voiam si parerea voastra dar era inevitabil sa nu se gaseasca unul ca tine care sa comenteze

| Mirel4412 a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Eu doar ti-am spus parerea mea le faptul ca esti incepatoare(cum ai zis si tu), si deja vrei sa folosesti suplimente.

| LanaDelRayFan explică (pentru Mirel4412):

Da, poate m-am grabit. dar chiar m-a prins si imi placelaughing multumesc pentru raspuns!

| tudorvolcano a răspuns:

Recomand doar multi-vitamine pentru fete.

Restul suplementelor, acelea sunt făcute în primul rând pentru bărbați:
- proteinele din zer au o cantitate ridicată de leucină, menită să crească efectul anabolic asupra mușchilor.
- creatina este făcută ca să crească coordonarea mușchilor în timpul ridicărilor, ca să poată ridica cineva mai mult. La bărbați efectul e mult mai drastic, la femei nu prea e eficient, și nu știu dacă nu ar fi dăunător femeilor să consume creatină, deoarece ar putea da peste cap sistemul hormonal feminin (cel masculin e mai puțin afectat)
- carnitina, iarăși, este mai degrabă făcută pentru bărbați, care vor să scurgă din ei și ultima urmă de grăsime, până ce arată ca un manechin de la anatomie.
- diureticile, iarăși nu recomand. Sunt făcute pentru culturiștii avansați, care au o anumită masă musculară, care trebuie să o arate tonifiată la maxim la competiții, după care renunță la ele; de asemenea, diureticile sunt folosite de cei de la MMA, pentru a pierde 10-20 de kg pe cântar, și a fi plasați într-o categorie mai joasă, și astfel să aibă un avantaj (renunță la diuretice după ce se cântăresc, iar după 2-3 zile se rehidratează și ajung la greutatea normală)
- BCAA, iarăși, are efecte asupra hormonilor, care nu știu cum ar funcționa pentru fete

E destul ca să duci un stil de viață sănătos, să tonifiezi mușchii cu câteva greutăți mici (pentru aceasta nici nu ai nevoie de sală, poți să le cumperi și să le ții acasă), și să faci mult cardio pentru a dezvolta un anumit spirit atletic, și pentru o mai bună stare în viața de zi cu zi.
Evită zahărul cât se poate, consumă o cantitate moderată de glucide, grăsimi, și nu exagera prea mult cu proteinele.
Salatele, având puține calorii, mențin starea de sațietate, și de asemenea, având mulți micro-nutrienți, ajută enorm corpul, menținându-l sănătos.

| LanaDelRayFan explică:

In rest, multumesc tuturor pentru raspunsuri!

| Henjingh a răspuns:

Ce suplimente sa iei tu când nici măcar nu ești în stare să urmezi cel mai bun sfat de aici? Te-ai concentrat fix pe cele generale și de aceea nu meriti un răspuns. Ai un răspuns extraordinar mai sus daca nu tii cont de ce mai scrie in textul respectiv

| LanaDelRayFan explică (pentru Henjingh):

Si ce raspuns am ignorat mai exact? Daca erai mai atent, ai fi observat ca am evaluat toate raspunsurilelaughing si ce-i cu aroganta asta pe tine, cica "ce suplimente sa iei tu.". esti vreo "ceafa lata"?

| Fanuldreilana a răspuns:

Îl poți mirosi și tu pe al meu ihaa

| Nuamcny a răspuns:

Bravo dra Lana. Sper sa te faci cat mai frumoasa pentru mine

| LanaDelRayFan explică (pentru Nuamcny):

Fac c#r# mare pentru tine bby

| Fanuldreilana a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Abia aștept să îl miros dra Lana

| LanaDelRayFan explică (pentru Fanuldreilana):

Esti terminat?

| FanuldreilanaH a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Nu cred

| FanuldreilanaH a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Uite un clip cu noi doi rolling on the floor) https://m.youtube.com/watch?v=KhUOe8_I6hw

| Cintnew a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Replica de manelista. Să nu te mai vad aici

| LanaDelRayFan explică (pentru Cintnew):

Hai besi

| Cintnew a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Ești trează la ora asta din motive de flatulenta? Hai pa

| LanaDelRayFan explică (pentru Cintnew):

Ai vorbit ca sa n-adormi, hai dispari

| Caonyt a răspuns (pentru LanaDelRayFan):

Sunt cel mai glorios lucru din viața ta

| Nuamcny a răspuns:

Dra Lana nu îți recomand să iei creatina deoarece are influente asupra dht chiar daca tu ca domnișoara nu îl ai. Legat de suplimente sunt un must have, practic sunt proteine din alimente deshidratate,eu le iau și când nu fac sala deoarece nu pot manca atât de mult încât să îmi acopăr necesarul de proteine. Legat de sfaturi, îți recomand să insiști pe fandări chiar cu greutati, exerciții pentru picioare, dar și alte grupe. Atunci când lucrezi spate, poți lucra puțin și bicepsul daca vrei sa fii tare in brand, iar când lucrezi pieptul îl poți asocia cu umerii. Bucile le asociezi cu picioarele și cam atât. Nu are rost sa îmi dai funda deoarece acesta este un cont temporar. Dacă dorești să îmi fac un cont permanent și să îmi afli identitatea va trebui sa insiști. La revedere dra Lara, te voi veghea din iahtul meu improvizat