| ROZzMania a întrebat:

Sunt baiat, am 16 ani,, in jur de 80 kg, 1, 76 m. Vreau sa slabesc,am inceput sa sa mananc sanatos,mananc ceva consistent dimineata,iar in rest,legume si fructe. M-am apucat de alergat,alerg cam o ora pe zi.Ce sfaturi imi dati pt a slabi mai bine? Ar trebuie sa ma apuc de forta? Sau sa fac mai mult cardio? Ofer funda,va rog, ajutati-mawinking...

Răspuns Câştigător
| Goldenboy97 a răspuns:

Ba tu sigur sti ce vorbesti?
Cum zicea grasimea este energie da? Daca este energie ea va fi folosita pe post de energie cand corpul nu dispune de alta ma copilule. In niciun caz nu faci tu din grasime muschi. Nu repari tu fibrele distruse dupa un antrenament cu grasime.
In slabit este vorba mai mult de alimentatie, deficit caloric daca ai auzit in viata ta de asa ceva. Il faci fie prin sport fie alimentatie. Acum este la alegerea voastra nu mai mancati 2felii de paine sau alegati 30min sau faceti 2000abdomene.
Degeaba zici tu chestile astea cu antrenorii, si am mai auzit la altii 'Mi-a zis sa manac x, sa fac x' Daca tu nu intelegi, esti degeaba.

10 răspunsuri:
| UTB a răspuns:

Salut. eu zic sa fugi mai multwinking si ar trebui si un pic de sala. daca ai bani. daca nu. seara inainte sa te culci faci foarte multe dar foarte multe abdomene si flotari

| Hugo1895 a răspuns:

Multe abdomene, alergat, flotari, orice tip de exercitiu care iti pune abdomenul in miscare (fara infulecat laughing ) de forta te poti apuca pentru brate dar din punctul meu de vedere degeaba ai brate daca burtica e la locul ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îți recomand să mergi la sală, dar înainte de asta aleargă în continuare! Alergatul nu numai că te ajută la slăbit, dar iti crește și stamina (energia generală) de care vei avea nevoie cand te duci la sală ca să nu obosești dupa 2-3 repetări.

Dacă ai un iPhone sau un Android, caută o aplicație de genul "100 pushups" și apucăte de flotări! Ținând cont că esti destul de greu, vei transforma grasimea în mușchi poate chiar fără să mai ajungi la sală.

Bea multe lichide (apă nu foarte rece sau apă plată cu lămâie) pentru că prin apă te detoxifici și automat că și slabești. Evită KFC-ul, băuturile dulci (mai ales Cola!) și sarea. PS: Odată ce bei multă apă și mananci sărat sarea oprește apa în organism și te umfli artificial.

Multă multă baftă!

| mOBSCENE a răspuns (pentru anonim_4396):

Si cum, exact, se transforma grasimea in tesut muscular?
Daca faci "foarte multe dar foarte multe abdomene si flotari" nu rezolvi nimic. Eventual te alegi cu cateva probleme la coloana. Decat sa faci prostii din astea, mai bine ia si alearga in continuare. Dar mai bine ar fi sa mergi si la sala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mOBSCENE):

Felicitari! Tocmai ai scuipat in fata toti antrenorii personali si probabil toti sportivi din lume! Toata lumea face fitness si culmea... majoritatea slabesc si tu zici ca "Si cum, exact, se transforma grasimea in tesut muscular?"
Grasimea = Energie stocata in organism => de care poti scapa facand efort, care poate include flotari si abdomene si alte cateva mii de exercitii fizice. Poate cine stie, preferi pastilute magice chinezesti.

| Goldenboy97 a răspuns:

Sfatul meu: renunta la fructe si mergi pe carne + legume. Ca gustare poti sa ai nuci, alune, seminte, etc.
Carne: Pui, peste, porc slab(are 6g grasime pe 100g la fel ca puiul)
Fara cartofi, orez, cereale de toate felurile.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

E IMPOSIBIL ANATOMIC sa transformi grasimea in muschi.

Mai citeste si tu inainte sa aberezi ca un copil mic.

| mOBSCENE a răspuns (pentru anonim_4396):

Felicitari! Habar n-ai despre ce vorbesti. Grasimea nu o poti transforma in tesut muscular indiferent de ce exercitii minunate extraordinare magice etc faci (abomenele clasice nu sunt prea recomandate, draga, si o sa aflii asta daca te documentezi putin, dar putin asa). Sa transformi DIRECT grasimea in muschi, asa ceva NU exista. Masa musculara se dezvolta, din tesutul adipos slabesti. Mai arunca un ochi peste exprimarea ta. IN NICIUN CAZ nu am contestat faptul ca alimentatia+sportul te ajuta sa slabesti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Hugo1895):

"multe abdomene" = sfat de copil mic.

Apuca-te de sah.

| Hugo1895 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai vorbit ca sa nu taci? daca te crezi atat de cunoscator dai tu un sfat;-)