| Jsheje a întrebat:

Am 12 ani înălțime 154, kg 65 și as vrea sa slăbesc, sa ajung la 50 kg. Dacă tot stam în carantina as vrea niște exerciții și alimente eficiente și sa dea rezultatele pana pe 15 mai când se începe școala.As vrea dacă se poate exercițiile sa fie într-un fel pentru tot corpul nu doar pentru abdomen, picioare etc. Am văzut oameni care de exemplu au picioarele slabe dar burta grasa sau corpul slab dar față grasa nu știu cum sa spun, dar nu vreau sa arat asa. Și câte kg e ok pentru organism sa slăbească într-o săptămână? Nu vreau sa slăbesc 5 kg dar nici 1 kg cum scrie pe unele site-uri.

Răspuns Câştigător
| sopranaCadaverica a răspuns:

Sanatos si natural ar fi 1 kg, 1.5 pe saptamana. Daca vei recurge la infometare sau alte metode cu diete asa-zis minune, nu vei slabi, doar vei elimina apa retinuta in tesuturi si in cateva zile vei reveni la aceeasi greutate sau chiar cu cateva kg in plus.
In cazul in care esti la inceput, s-ar putea sa dai mai mult jos in prima saptamana daca esti consistent/a cu sportul si mancatul echilibrat, poate 2 kg+-
Acum...mai sunt 5 saptamani pana atunci. Sa zicem ca ai putea slabi 6-7 kilograme. DOAR daca faci sport de 4-5 ori pe saptamana. Recomand exercitiile Tae Bo ale lui Billy Blanks. (Youtube)
Cat despre nutritie, gustarile sa fie formate doar din fructe. Cate unul per gustare. (portocala, banana, kiwi, mar etc.)
Mese regulate, toate trei - te axezi pe proteine (carne de pui, porc slab, peste, vita, lactate) si echillibrezi cantitatile de carbo. (paste, paine, cartof, orez, leguminoase). Nu trebuie excluse, doar consumate cu masura. 2 felii de paine integrala pe zi, maximum. Vezi tu cum le introduci ca sa iti fie bine toata ziua. Cartofi...Sa zicem ca mananci doar la o masa, maximum 4 ori pe saptamana. Fierti sau copti, exclus prajeli. Atentie la cantitati. Exemplele de carbo pe care ti le-am dat nu trebuie amestecate intr-o singura zi! Faci pe zile cate o 'grupa' + proteine. Incearca sa alegi meniurile meselor in asa fel incat sa poti adauga SALATA. Fel si fel de legume, in special salata de varza si salata verde, cea din urma are doar 4 calorii pe 100g!
Fara alte rontaieli intre aceste mese, sunt 5! Daca mananci un mar intre pranz si cina si cateva nuci se considera ca ai luat o MASA.
Multa hidratare, determinare si imaginatie in a diversifica! happy
O sa iti placa exercitiile, cui i le-am recomandat, mereu a slabit.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

școala e in "pauză" de veo 3 săptămâni, ce exercitii ai mai făcut în timpul ăsta, să știu de unde te iau

| anonima188888 a răspuns:

Pai ai putea sa mananci in jur de 1500 kcal ca sa te mentii, iar ca sa slabesti ar trebui minimum 1000 kcal. Niciodata sa nu scazi sub 1000 kcal! Dar cele 1000 kcal trebuie sa fie luate din fructe, legume, carne, branzeturi, chiar si pâine, dar nu multa. Cheia e sa excluzi dulciurile si prajeala, iar cu painea sa nu exagerezi l, daca e integrala e si mai bine! Poti găsi multe exercitii de sport pe net, iar daca vrei ceva pentru tot corpul, ai putea sa dansezi happy. Bafta cu slabitul! Si cel mai important, sa nu te obsedeze. Trebuie s-o faci din placere si sa devina un stil de viata! Te pup, sanatate!