Http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 fa antrenament ista de 2 ori pe zi (dimineata si seara) sau chiar si de 3 ori pe zi iar in 2-3 luni o sa patratele + ca nu trebuie sa te rupi sa faci 2000 abdomene zilnic ca sa iti apara patratele
Lucrul acesta depinde de fiecare persoana in parte, nu in cazul tuturor este la fel. Durata, din nou, difera, dar e nevoie de cateva luni pentru rezultate foarte bune(pe cand primele rezultate se vad din primele 2 luni). Important este sa faci minimum 80/zi, cu o pauza de o zi-2 pe saptamana(in weekend, spre exemplu). Numarul il vei regla in functie de ritmul tau si de durata de timp in care vei vedea primele rezultate.In cazul in care vei opta pentru un numar mare de repetari(200, spre exemplu), fa-le o data la doua zile, nu zilnic, pentru a evita febra musculara si intinderile musculare.La aceasta varsta, in schimb, nu recomand un numar atat de mare de repetari si nici sa te stresezi prea mult cu patratelele.Maximum 150 de repetari sunt mai mult decat suficient, din punctul meu de vedere. Cel mai important, in schimb, este sa incepi usor, cu 15-30/zi si sa avansezi treptat la numarul de repetari propus si nu sa te grabesti sa ajungi la el.Pentru rezultate foarte bune, combina abdomenele cu urmatorul exercitiu abdominal, pentru partea inferioara a acestuia(abdomenele lucrand in special partea superioara): http://www.youtube.com/watch?v=mluijhFQbm4&feature=related. Incepe cu 50(sunt foarte usoare)si avanseaza treptat la numarul propus.Nefiind un exercitiu foarte greu, poti ajunge si 200-250 de repetari.Succes.
Sa faca pe zi? Asta duce la supra-antrenament...
Nu si daca ajunge treptat la numarul propus si daca respecta cele 2 zile de pauza pe saptamana. Dupa cum am spus: maximum 150 de abdomene si maximum 200-250 de exercitii pentru partea inferioara pe zi(fiind foarte usoare, e nevoie de mai multe repetari), asta insemnand ca poate face mai putine, in functie de ritmul sau.In orice caz, pentru aparitia patratelelor este nevoie de ceva antrenament si, desi poate parea exagerat, multi considera destul de putin numarul de repetari propus de mine, dar pentru varsta de 16 ani este mai mult decat suficient(asa cum am mai spus, de altfel ). Numai bine.
Sunt oameni care au patratele ( si patrete ca lumea ) cu 80 de abdomene si apoi 6 zile de pauza, dar cele 80 de abdomene sunt facute cu o greutate de 40 de kg pe piept ( ex. o gantera mare sau doua discuri de 20 )
Eu consider mult mai eficient repetari putine cu greutate. Cu 200-250 de abdomene nu rezolvi mare lucru, o sa ai abdomenul putin mai definit ca unul care nu face deloc ( ma refer la doi oameni cu aceeasi dieta ).
Muschii cresc atunci cand te odihnesti, 2 zile de pauza pe saptamana e prea putin, practic nu-i lasi sa creasca.
"multi considera destul de putin numarul de repetari propus de mine" aceia nu au nicio treaba cu sportul ala si stiu doar din auzite, majoritatea sunt copii de 14-15 ani
Vorbeste cu un instructor de fitness sau culturism si vezi ce parere are.
P.S. : ca sa vezi ce inseamna genetic bun si nutritie, cauta pe net despre Dexter Jackson, are 130 de kg de muschi, grasime zero, patratele super ca lumea si NU lucreaza abdomenul DELOC ( bine, se lucreaza indirect la alte exercitii )
P.P.S. : cu 150 de abdomene pe zi, 5 zile / saptamana iti fortezi coloana in zona lombara de-o ia gaia, ia intreaba un medic sportiv ce parere are despre asta
Da,asa este, un abdomen cu patratelele pe care le doresc atat de multi se obtine cu greutati, clar.Si intr-adevar, 80 de abdomene cu greutati sunt mult mai eficiente, dar am postat un raspuns general, intrucat majoritatea doresc sa lucreze acasa.Cat despre pauza, sunt de acord ca e nevoie de mai mult(de obicei recomandam o zi da-una nu de exercitii)dar, din nou, mi-am modificat raspunsul in functie de dorintele celorlalti.Iar cele 150 de abdomene, am spus: maximum.Deci mai putin, nu atat.Am dat acest numar pentru ca multi nu tin cont de sfaturi(doar stii cum sunt adolescentii, mereu se incapataneaza la mai mult)si fac intotdeauna mult mai mult.Asa ca decat sa le vina vreo idee sa se apuce sa faca vreo 400/zi...mai bine dau un numar relativ orientativ.Acelasi lucru si cu pauzele, daca le-as fi spus ca ar fi bine sa faca o pauza de minimum 24 de ore de la exercitii, sigur nu ar fi procedat asa, dar daca le spun sa faca 2 zile de pauza, poate poate vor ajunge la concluzia ca e necesara.Raspunsul meu a fost, practic, orientativ, cel care-l citeste trebuie sa se orienteze in functie de stilul lui si de posibilitatile lui(de altfel, mereu spun asta), dar fara sa exagereze.De asta dau un numar "maximum", care si el e uneori putin cam mare.Cat despre sfaturile cu privire la informatiile respective, multumesc, voi citi cate ceva .
Am inteles, mersi de explicatii
Din cate am auzit eu de la un baiat trebuie sa faci 12. 000 abdomene ca sa faci patratele.
Bafta!
Ar trebui sa faci cate 3 serii de cate 30 de abdomene pe zi, si in maxim 3-4 o sa arati perfect, depinde cum te alimentezi, ai grija, Bafta!
25, 30 pe zi ar fi ideal si cam intr-o 1 luna
Sigur o sa ai + daca vrei sa faci jogging (grabeste procesu)
Joc fotbal la o echipa de club si am antrenament des!
Filip_Marius_Sebastian_1997 întreabă: