| bukur a întrebat:

Am 14 ani si 57kg si nu stiu cum sa imi dezvolt muschi. Prin ce exercitiu, ce sa mananc?. Ma ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
| klau95 a răspuns:

Nu prea e recomandabil de la 14 ani la sala deoarece, iti stopezi cresterea daca lucrezi anumite grupe de muschii.Ai putea sa lucrezi si acasa tot cu niste gantare de inceput cu 3-5 kg si cu niste flotarii clasice de vreo 5 serii.Depinde sunt multe feluri cauta pe net si vezi.
Si cu mancarea e cel mai important lucru ca fara proteine muschii nu vor creste.
Deci inainte de toate trebuie sa-ti faci un program la ce ora faci antrenamentu, si regula de aur mananca cu 2 ore inainte de antrenament si dupa ce il termini dupa 30-40 min mananci iar o masa bogata in proteine si carbohidrati.
Iti trebuiesc 50-60g proteine pe zi si iata cum vei putea sa stii ce sa mananci trage o vedere pe site asta arata tot ce contin alimentele cate proteine, carbo, calorii, etc. ---> http://calorii.oneden.com/ uitate la alimente care ai nevoie gen:branzeturi, carne, ouo, lapte.etc. si pe langa astea poti adauga si batoane special pentru asa ceva adica proteice.
PS:Daca mai ai intrebarii pm.

1 răspuns:
| Georgicuță a răspuns:

Apuca-te de sala.S-au cu niste gantere.Eu la 13 ani eram aproape cel mai slab la forta din clasa, eram pe locul 7/10 la skandenberg din clasa si dateam la aparatul ala de box 350 maxim 400. Iar apoi m-am apucat de haltere si gantere acasa si acum sunt pe locul 3/10 la skandenberg din clasa si acum la aparatul ala dau 850-900.Iti dai seama progres in 8-9 luni. Apuca-te de sala si cumpara-ti proteine sau vitamine, si atunci sa vezi.