| DodoDodo03 a întrebat:

Bună, TPU! Am nevoie de părerile, încurajările și teoriile voastre motivaționale. Sunt un adolescent din Timișoara, înalt si oarecum slab, și aș vrea să merg la sală (cel mai probabil, universală). Problema e că, mi-e jenă și rușine să mă prezint acolo fără pic de cunoștință de fiecare greutate în parte si fără o masă musculară medie. Așa că, sper ca voi să veniți aici cu fiecare părere și încurajare în parte. ^^

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Am fost in situatia ta. Aveam 1, 86 m si 66 de kg cand am inceput, si unii chiar au ris cand au vazut o slabatura ca mine printre tipi plini de muschi la sala, si stiam si eu ca era de ris. Dar m-am ambitionat, incit, dupa ce au vazut ca nu glumesc, ci ca trag tare de fiare, le-am cistigat respectul.
Insa nu am pornit totul de unul singur. Ma intilnisem cu un coleg de generala care mergea la sala, si se si vedea, avea ceva timp de tras deja, deci era cunoscut pe acolo, si el nu s-a jenat sa ma ia cu el, sa mergem impreuna la antrenamente. Asta a fost doar primele dati, ca mai apoi, am prins curaj si am mers si singur.
Rezultatul? Dupa doi ani, 1, 98 si 86 de kg, inca subtirel, insa cu structura atletica frumos formata.
Acum, dupa vreo trei ani de sala si mult sport in viata, am 2, 02 si 105 kg, deci raportul e perfect.
Deci, daca totul e o necunoscuta pentru tine, cauta pe cienva cunoscut cu care sa mergi, si care sa fie cit de cit initiat, fie deja merge, fie a mai fost inainte. Si iti va fi mult mai usor.

| siriusblack98 a răspuns:

La sala te duci ca sa inveti sa te antrenezi mai intai, nu trebuie sa te duci direct antrenat ca sa fii ''acceptat''.Asa ca lasa gandul asta deoparte pentru ca nu isi are rostul.Este ca si cum ai spune ca la scoala trebuie sa te duci deja invatat sau sa le stii pe toate.Nu! Acolo te duci tocmai ca sa inveti.Asa si cu sala.

| AnastasiaK a răspuns:

E un citat pe care l-am vazut zilele trecute: "you don't have to be great to start, but you have to start to be great". Se aplica si la ce ai zis tu. Da, o sa fii o luna, doua, nestiutor, dar dupa inveti. Oricum, crede-ma ca nimeni de acolo nu vine sa-i judece pe altii, fiecare isi vede de treaba lui si lucreaza ca sa progreseze, nu face nimeni concurs "care e mai fit" laughing Plus ca nu vei fi singurul, mai sunt ca tine. Ai putea sa mergi cu un partener, asa poate te-ai simti mai ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rând intrã cu mentalitatea cã doar tu esti acolo, nu iti seta standarde deoarece vrei pe tine sã te inbunãtãtesti fizic "sã devii o versiune mai bunã de a ta" happy
Si nu este de speriat deloc, Gândestete putin câte sãli sunt in intreaga lume, si ce fortã si masã muscularã pot sã aibe unii oameni, credemã când intri acolo este ca un parc pentru copii spre deosebire de ce este global.
Si trebuie sã scapi de jenã si rusine, acolo mergi sã misti greutãti ai nevoie de incredere si furie.
https://youtu.be/VRYmqAyNMj8