Întrebare recomandată | AndreeaElena111 a întrebat:

Bună TPU!
Fac de ceva timp exerciţii pentru că vreau să îmi iasă sfoara cât mai bine. Însă nu o pot face până jos şi îmi este cam frică să mă forţez.
Ceva sfaturi?
Fundă! :*

7 răspunsuri:
| Laura927 a răspuns:

Normal ca nu îți iese dacă nu ești încălzită.
Îți dau un exemplu, eu pot face sfoara insa doar dacă sunt încălzită bine înainte ( alergare de viteza 15 min), dacă nu alerg înainte nu o pot face nici măcar pana la jumate.
Așa ca pune- te in fata unui perete la început si desfă picioarele nu mult cât sa te doară, pana începi sa simți puțin disconfort si rămâi in poziția asta pentru 15 minute, te poți uita la televizor ca sa nu te gândești si te plictisesti, te ridici si mai alergi puțin cât sa te incalzesti înapoi ( nu este necesar sa fie 15 minute alergare poți încălzi picioarele altfel) si după încearcă pe podea sfoara, singurul lucru ce poți sa pățești este o întindere musculară asta in cazul in care nu te-ai încălzit satisfăcător.
Fa EXACT ce am scris eu si ai sa vezi diferența in mai puțin de o săptămana!
Bafta

| Sonnayasashikushinaide a răspuns:

Nu te forta prea tare pentru poti sa te accidentezi, intinde-te pana unde poti si ramai in pozitie ceva timp, fa asta in fiecare zi de 2-3 ori pe zi si in timp o sa poti sa te intinzi din ce in ce mai mult, asa functioneaza biomecanica, corpul se adapteaza, dar treptat.

| Loola_9927 a răspuns:

Doar continuă. O oarecare forțare trebuie, dar nu să te doară prea mult. Mie mi-a luat cam 1 lună jumătate, dar a meritat. Exerciții de flexibilitate câte 2 ore pe zi : de exemplu 1 dimineața, 1 seara. Și poți strecura printre activitățile tale zilnice poziții favorabile dezvoltării flexibilității : când scrii mesaje (lucru comun, pe care toată lumea îl face) stai pe covor cu picioarele desfăcute, întinse, încordate, pune-ți telefonul cam la 1 metru de tine (în față) și apleacă-te tot mai mult în față, să ajungi la telefon. And stuff like that. Baftă!

| Șdeorna_Vlăduț_1998 a răspuns:

Daca nu exersezi niciodata nu o sa reusesti.

| PisoiasDanela a răspuns:

Pai in fiecare zi inainte sa exersezi, fa incalzire la picioare, exerciti pentru picioare. Si in fiecare zi repeti acest lucru 2-3 si apoi o sa o faci cu usurinta :* Succes!

| Ioana_Alexandra_2000 a răspuns:

Si eu m-am chinuit mult pana sa o pot face si da eu zic sa te fortezi putin si vei reusi dar na te va durea putin...dar merita

| Iulia_Alexandra_2000 a răspuns:

Nu iti face griji... exerseaza si o sa ajungi sa faci sfoara perfectwinking