anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună,voi ce ati alege dintre: arte martiale, karate, wushu, box tailandez, kickbox chinezesc, aikido, jiu- jitsu, arte martiale mixte, MMA, tai chi și judo? Vreau să practic un sport dintre acestea, vreau totusi ceva care să mă pună intr-o formă fizică bună mai rapid, să fie ceva cu o intensă activitate..Eu aș opta pentru box dar nici vânătă nu vreau sa ies de acolo, m-aș încumeta dar mi-e frica că poate nu mai ies întreagă.

Răspuns Câştigător
| SynapseNinja a răspuns:

În primul rând, cam toate sporturile enumerate de tine mai sus sunt sporturi full contact. Asta înseamnă că te bați de-adevăratelea și, implicit, există riscul de-a ieși vânătă de acolo.
În al doilea rând, eu am practicat karate kyokushin și ți-l recomand. E tot sport full contact și implică și o anumită filosofie, pe lângă partea de luptă.
În al treilea rând, dacă vrei ceva strict doar pe autoapărare și pe bătaie, îți recomand Krav Maga. E un stil de arte marțiale dezvoltat de către armata israeliană și, la început, a fost practicat doar de către militari și doar în teatrele de operații speciale. Ulterior, a fost deschis practicării și de către civili acest stil (sunt anumite scheme care nu prea se predau civililor). Krav Maga ăsta e o combinație de mai multe stiluri (aikido, judo, karate și încă ceva) și te învață să te lupți atât cu mâna „goală", cât și cu arme albe.

| Alinuța00 a răspuns (pentru SynapseNinja):

Krav maga nu cred ca se predă..am doar opțiunile de mai sus.

| SynapseNinja a răspuns (pentru Alinuța00):

Se predă Krav Maga, am văzut cluburi care predau stilul ăsta. Dar dintre stilurile enumerate de tine, îți recomand karate (de preferat kyokushin sau tradițional) sau wushu.

7 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Krav maga. E o combinatie de mai multe stiluri de lupta si implica folosirea tuturor tehnicilor si obiectelor intalnite in viata reala pentru autoaparare. Efortul e enorm, dar merita sa cunosti arta asta martiala. O poti aplica absolut pe oricine in autoaparare. Poate sa fie agresorul si karatist profesionist, daca cunosti krav maga la nivel mediu, il bati de se rahateste pe el.

| sammie a răspuns:

Karate

Răspuns utilizator avertizat
| Ilovedinero a răspuns:

1 vanata iesi de la oricare din ele.
2 Eu zic ca box-ul este o idee buna, si MMA-ul adc mna. le-am practicat.
3 Stai linistita, vanata rau nu prea iesi, prima data antrenorul iti va dezvolta conditia fizica, apoi te va invata sa te aperi, apoi sa tactica, apoi rezistenta la lovituri, apoi forta, abia dupa cw faci toate astea te va baga la un şparing, cu parteneri de antrenament etc

| Alinuța00 a răspuns (pentru Ilovedinero):

Atunci e clar, mă duc la box