| PringAloe a întrebat:

am inceput de 3 zile sa fac sala, mi-am cumparat niste creatina si proteine de la aptonia, cineva mi-a spus sa nu iau mai mult de 2 luni, cat ar trebui sa le opresc pana sa le iau iar?

Răspuns Câştigător
| Strepix a răspuns:

Fals! Nu-l asculta.
Proteinele nu te îngrașă! Suplimente poți lua și dacă nu mai faci sală și vrei să crești în greutate (gainer), doar că mi se pare cam banal.
Recomand creatina monohidrata, dar sa te hidratezi foarte bine.
Ca sa creasca masa musculara trebuie sa manânci bine, nu uita ca ai nevoie si de carbohidrati si calorii, nu numai proteine.

8 răspunsuri:
| Alinus23031230 a răspuns:

Nu trebuie sa te Opresti neaparat din a lua proteine și alte suplimente, decât dacă intenționezi sa te lași de sala pentru ca te vor ingrasa. Și in legătura cu creatina eu nu o recomand pentru ca îți menține apa in corp și esti umflat cât timp o iei...

| PringAloe explică (pentru Strepix):

Ce imi propui sa consum pentru carbohidrati si calorii?

| siriusblack98 a răspuns:

Cine ti-a spus ca ai nevoie de creatina si proteine din prima zi de sala cand tu nu ai habar nici cum sa tii gantera corect in mana? Cum ai decis ca organismul tau nu poate lua suficienti nutrienti din mancare si ai nevoie de proteine si aminoacizi la cutie? Ca sa nu iti faci iluzii, nu te vor ajuta absolut deloc, vor fi egale cu zero.Nu vei creste nici mai mult si nici mai repede.Confunzi proteinele cu steroizii daca pentru asta le-ai luat, scopul lor este altul.''cineva mi-a spus sa nu iau mai mult de 2 luni, cat ar trebui sa le opresc pana sa le iau iar?'' de aici reiese ca si tu si acel cineva confundati mere cu pere si nu sunteti informati.Ala isi da cu presupusul, iar tu pleci urechea. Ia-ti un antrenor personal in schimbul banilor de pe proteine la conserva.Te va ajuta de sute de ori mai mult.

| Strepix a răspuns (pentru PringAloe):

Mâncare. Trebuie sa-ti calculezi caloriile si sa vezi cat trebuie sa manânci. Recomand si antrenor pentru sala.
Dacă știi că nu mananci suficient poti sa iei gainer

| PringAloe explică (pentru siriusblack98):

Am mai facut sala acum 3 ani de zile cam 3-4 luni, deci nu e problema cu tinutul ganterii in mana, nu trebuie sa ai nici 8 clase nici 12 nici mai multe ca sa stii asa, stiu bine ce e aia proteina si steroizi, iar steroizi n-am sa bag niciodata din mai multe motive, nu iau nici-o proteina la conserva nu stiu despre ce vorbesti acolo, din pacate ala care-si da cu presupul esti tu ca vorbesti mult si sar peste subiectul pe care l-am scris mai sus.

| PringAloe explică (pentru Strepix):

Nu sunt un mare mancacios, am luat gainer.
Multumesc pentru info.

| siriusblack98 a răspuns (pentru PringAloe):

1.Tu habar nu ai sa mananci.
2.Habar nu ai sa te antrenezi.3-4 Luni de sala acum nu stiu cati ani este egal cu zero.
3. Habar n-ai ce bagi in gura si in ce cantitati si nici cum.
4. Vei avea rezultate zero.Este clar ca nu stii nimic.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alinus23031230):

Apa "retinuta" de creatina iti hidrateaza muschii si ajuta la recuperare si la eliminarea acidului lactic. De asemenea, creatina ajuta la sinteza proteinelor.

Eu personal consider creatina cel mai bun supliment, cam singurul care chiar functioneaza (restul sunt mai mult placebo).