| PalasRO a întrebat:

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul baietilor ce fac sala de o perioada buna de timp. De lunea aceasta vreau sa incep si eu sa merg la sala si sa ma tin de ea. Lucrez de la 8 la 6 dupa amiaza, am 65 de kg si 1.78. Am nevoie de o recomandare, ce suplimente sa iau? Nu vreau sa fie cele mai ieftine dar nici cele mai scumpe, sunt genul de baiat ce nu se ingrasa repede deoarece am arderile foarte bune, am 22 de ani si cam astea ar fi toate detaliile.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cred ca cel mai bine te ar sfatuii antrenorul de acolo de la sala de fortă, el te vede si daca are experiență te va ajuta.

| Frank51 a răspuns:

La început nu trebuie sa fie totul perfect, mănâncă bine și multa proteină, antrenezi o grupa de mușchi o dată, lași 3 zile odihnă timp în care antrenezi alt grup. Somn minim 8 ore pe noapte și cam aia e. Cu timpul vei prinde tu experiență și vei ști ce sa faci ca să fi mai eficient.

| costicj a răspuns:

Caută un calculator de calorii pentru a îți afla media de calorii pentru mentenanță zilnică (ex: 1800 kcal). De preferat e să adaugi 15% peste medie, dar încearcă 20%, fiind mai slăbuț și cu consum mare, o să ai nevoie. Media se poate face și săptămânal, ca să nu te obosești zilnic cu atâta mâncare. Doar iei media zilnică x7, la fel și adaosul necesar. Atentie: nu orice kcal sunt benefice, caută procentele mari de proteină (ouă, origine animală, legume etc), gătește singur pentru a evita glucidele inutile. Poți lucra consumând carbohidrați cu termen lung de digestie (2h înainte de antrenament) și o masă mai plină de proteine dupa alte 2-3h după antrenament, sau fasted (0 mâncare înainte 4-6h interval, iar restul de calorii proteice, chiar și imediat după antrenament, de preferat shake proteic pentru a oferi mușchiului material de recuperare până gătești). Poți lua pre-workout înainte de antrenament, dar maxim 2-3 zile pe săpt., înainte de antrenamentele de bulk, foarte grele (deadlift, squats, ridicări cu bara la piept), altfel vei avea senzația că fără el chiar nu mai poți. Pentru calitatea pre-workout-ului și pudrei proteice poți consulta orice nutriționist, sau poți face research singur. Ideea este că ai nevoie de surplus, deci cât mai mult carbo și proteină.

| Whitesnake99 a răspuns:

Prima ta greseala e ca nu ti-ai setat un obiectiv clar si bine definit. "Am 22 de ani, 1.78 si 65 de kile si de luni ma apuc de sala". Poate te duci sa speli pe jos sau sa le repari aerul conditionat. Noi de unde naiba sa stim ce vrei tu sa realizezi in sala? Sa ghicim in stele?

| costicj a răspuns (pentru Whitesnake99):

Important e să treacă printr-o perioada de bulk, pentru că altfel nu-și poate face o imagine clară și totodată reală despre cum ar vrea să arate în proporții. Poate nici scheletul nu-i permite ceea ce visează acum. Eu am înțeles pur si simplu că vrea să nu mai fie slab, așa că i-am recomandat ce să facă.