| almaz a întrebat:

Băiat, 21 ani, 1, 81, 85 kg!
M-am pus pe o dietă, vreau să dau jos 5 kg până în vară, întrebarea mea este următoarea: În timp ce slăbesc, la sală să ridic greutăți sau să nu ridic și să mă limitez cu alergat?
P.S: Cineva mi-o zis că dacă o să ridic greutăți, și în același timp o să țin dietă. no să pot slăbi, pentru că prin ridicarea greutăților crește masa musculară, respectiv nu slăbești, cine poate să mă lămurească cu toată povestea asta, mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Mananci extrem de putin si nu e bine. La kilogramele tale ai avea nevoie de undeva la 2000kcal pe zi si minimum 100G de proteine. Caloriile nu le-am calculat dar am facut o socoteala la proteine iti ies undeva pana in 50g pe zi. Ceea ce nu e ok.

Masa de dimineata este in regula daca consumi tot ce ai scris acolo la o masa (sper ca nu mananci intr-o dimineata doar 50g de branza de faca sau 50gde salam, le consumi pe toate alea, da?), dar ti-as sugerea sa renunti la salam iar cartoful de dimineata te poate balona. Inlocuieste salamul cu o sunca de praga eventual iar cartoful (carbohidratii(cu niste cereale pe care le poti adauga langa branza de vaci sau un iaurt.

2. Gustarea este ok, dar ai grija sa nu exagerezi cu fructele.

3. Masa de pranz nu e deloc in regula. 1-2 felii de panie cu 100g de masiline sau ciuperci? :o Asta e masa de pranz de oameni bolnavi. Incearca 100g de carne friptura sau mancare gatita cu ceva salata alaturi, putin orez, tot aici mananca si ciorba nu seara dar ai grija sa fie slaba fara multa grasime.

4 la gustarea asta r trebui sa renunti la fructe pentru ca ne apropiem de seara iar astea contin zahar. incearca un pumn de mix de seminte (migdale, caju, fistic, alune de padure)

5. MAsa de seara trebuie sa fie ceva usorsi bgoat in proteine si cu putini carbohidrati. O friputra la gratar, sau peste la gratar, cu salata verde.

14 răspunsuri:
| almaz explică:

Menționez că mi-aș dori și masa musculară să nu mi-o pierd, nu vreau să slăbesc și să ajung să fiu micuț și moale :lol:

| marriancosmin a răspuns:

Esti bine frate cu Kg, esti baiat si inalt e super ok, nu trebuie sa slabesti.

| almaz explică (pentru marriancosmin):

Am grăsime pe mine, prea mare procentajul, mă simt mai în formă dacă kg mele corespund exact cu înălțimea mea, adică am 1, 81 și să am 80-81 kg, ci nu 85, sunt 4 kg în surplus, care s-au pus pe burtă, pe picioare, pe față, etc... vreau să dau jos asta! )))

| Nickname1890 a răspuns:

Este o mare prostie ce ti-a zis acel cineva si clar habar nu are despre ce vorbeste.

Esti chiar indicat antrenamentul cu greutati pentru slabit, nu am acum timp sa intru in detalii, dar te va ajuta. Sfatul meu este sa le combini, faci si antrenamente cu greutati si alergare.

| almaz explică (pentru Nickname1890):

Vreau să te rog cu mai multe detalii, sau cel puțin un argument logic, mulțumesc!

| Nickname1890 a răspuns (pentru almaz):

Pai pentru ca cu cat ai mai multa masa musculara cu atat corpul tau consuma mai multe calorii si arzi mai multe grasimi.

In al 2-lea rand rata metabolica ramane crescuta cu pana la 36 de ore dupa un antrenament cu greutati pe cand dupa un antrenament cardio aerobic de intensitate medie ramane crescuta doar cateva ore dupa antrenament. Repet vorbesc strict de antrenament aerobic, adica alergare de 30-40min la un ritm moderat in limitele pragului aerobic. Cu sprinturile si intervalele este alta poveste.

Presupun ca prin a slabi tu vrei sa scapi de fapt de excesul de grasime. Cardioul simplu in general te ajuta sa slabesti adica sa scazi in greutate iar aceasta scadere inseamna o pierdere atat din grasimi dar si din masa musculara. Pe cand daca adaugi si antrenamentul cu greutati la o dieta hipocalorica dar hiperproteica atunci maresti sansele de a arde doar grasimea pastrand masa musculara sau chiar crescand in masa musculara, ceea ce duce la un corp mult mai bine proportionat si atractiv.

Mai e si o diferenta de schimbari la nivel hormonal care intre antrenamentul cu greutati si cardio.

Repet nu sunt impotriva cardioului, cred cu tarie ca trebuie combinat cu antremanetul cu greutati, si mai ales mi se pare important sa ai o conditie fizica buna si sa fii echilibrat ca si abilitati fizice. Adica degeaba alergi un maraton daca nu poti sa faci 2 tractiuni sau degeaba poti sa ridici 90kg la piept daca lesini dupa 1km de alergare bineinteles cu exceptia cazului in care ai un obiectiv sportiv specific pentru care vrei sa te antrenezi.

Sunt multe de discutat dar cam asta este in mare motivul. Pentru mai multe detalii da-mi un mesaj personal si vorbim. Bafta

| Nickname1890 a răspuns (pentru almaz):

Iar greutatea in kg este doar un numar, numar care nu spune prea multe. Poti sa ai 1.81 si 85 de kg cu 10% procent de grasime corporala, caz in care arati wow, sau poti sa ai aceeasi inaltime, aceeasi greutate si 30%procent de grasime corporala, caz in care esti gras. Ce vreau sa spun este ca tot ce conteaza este procentul de grasime, nu greutatea in sine.

| almaz explică (pentru Nickname1890):

Sunt multe povești care spun că nu poți să slăbești și să mărești masa musculară în același timp, pentru că slăbirea necesită calorii în minus, dar creșterea musculată contrariu, calorii în surplus, de aceea și apare această întrebare ))) mulțumesc frumos de comentariu!

| Nickname1890 a răspuns (pentru almaz):

Cu placere, Parerea mea este ca e doar un mit cum ca nu poti sa arzi si grasimi si sa cresti in masa musculara in acelasi timp. Iar aici folosesc termenul de ardere de grasimi si nu slabire. Pentru ca grasimea este mai putin densa decat masa musculara deci daca vei arde 1cm cub de grasime, si vrei pune in locul ei 1cm cub de masa musculara, tu de fapt vei lua in greutate avand in vedere ca masa musculara este mai densa. Poate si de aici se trage acest mit.


Trebuie sa te antrenezi intens si sa stii cum sa combini antrenamentele daca vrei sa ai rezultate si mai ales sa fi atent la ce mananci pentru ca dieta este 50-60%

| almaz explică (pentru Nickname1890):

Mănânc cam în felu următor:
1 masă 10.00-11.00: 50g brânză vacă / 50g de salam / 1 ou fier / 1 cartofă fiartă (100g) / o cană cu ceai fără zahăr 150g
gustare 12.30-13.00: 1 măr/roșie/100g cirele/căpșune
2 masă 14.00-14.30: 1-2 felii de pâine neagră cu 100-150g de măsline/ciuperci
gustare 16.00-16.30: 1 măr/roșie/100g cirele/căpșune
3 masă: ceva gătit, 150 grame de ciorbă sau o bucățică de carne de găină

Și toate acestea le schimb, le mai combin, în principiu cam așa mă alimentez....mai mănânc și uneori dulciuri de la fitness

Ce zici?

| almaz explică (pentru Nickname1890):

Apropo mai consum și zilnic aproximativ 2 - 3 litri de apă

| RAY a răspuns:

Dietele sunt porcari apoi vei pune dublu, eu recomand ambele ca ambele fac urmatoarele

cardio face ca sa creasca metabolismul
culturismul face la fel dar si masa musculara
masa musculara acele celule au nevoie de mai multa energie des organismul va consuma mai multa grasime

faza cu alergatul recomand orice tip de sport inclusiv mersul pe jos, scari la bloc, sprinturi, alergare totl e sa fi activ toata ziua asta e cheia

| almaz explică (pentru RAY):

E imposibil toată ziua, am ghinionul că locuiesc la et. 8 și am 5 zile de când nu m-am urcat în lift, mă cobor și mă urc doar pe scări big grin și mai merg la sală și număr caloriile, cum mama dracuilu-i nu-i suficient? mai am și alte activități, am sesiune în curând...

| RAY a răspuns (pentru almaz):

Super urca scrile asa vreo o ora pe zi, sigur vei slabi isi garantezi dar in pas alert, man ai slabit ceva dar nu kg ma intelegi, recomand cantarul de la BOSCH