| Polinco a întrebat:

Ce trebuie sa fac pentru a nu imi mai fie ochelari de scafantru aaburitii?

3 răspunsuri:
| apz a răspuns:

1. Spray anti-aburire
Cea mai eficienta metoda este cu siguranta folosirea unui spray special pentru prevenirea aburirii ochelarilor. Se clateste lentila cu apa, apoi se aplica acest spray. Pretul este in jur de 24 lei atat pentru cel de la Speedo cat si pentru cel de la TYR.

2. Saliva

Multi inotatori profesionisti, datorita sensibilitatii ochilor, nu ar folosi niciodata alta substanta in afara de propria saliva. Curatarea interiorului ochelarilor se face prin frecarea interiorului cu saliva si apoi clatirea cu apa. Pentru o perioada de timp, ochelarii nu se vor mai aburi.

3. Sampon de copii

Da, multi inotatori au in permanenta la ei un sampon pentru copii. Se pune o picatura de sampon in fiecare lentila, se asteapta 15 minute, apoi se clatesc ochelarii si apoi va puteti bucura de o sesiune de inot fara ochelari aburiti.

4. Pasta de dinti

Aceasta este o metoda similara cu cea de mai sus, pasta de dinti creind un filtru de protectie. Aceasta metoda este folosita in special de comunitatile de scafandrii insa inotatorii pot "fura"cu succes aceasta metoda.


Sau iti cumperi o masca: http://www.decathlon.ro/......astru.html

| TeIauLaMisto a răspuns:

Buna! Acesta este un truc pe care il vazusem ca sa nu se mai abureasca oglinda (si chiar a mers) dar banuiesc ca merge si pentru ochelarii de scafandru. Iei putina spuma de ras (eu am incercat cu Gilette) si aplici pe lentile. Il lasi putin sa se usuce, dupa care il speli. Sper ca te-am ajutat! Sper sa functioneze! big grin

| MegSter a răspuns:

ThePaul nu se poate fiecare pereche de ochelari au un fel de ulei si nu ai voie sa ii stergi cu mana sau ceva ochelarii tai nu mai au acel ulei ca i-ai sters si o pereche rezista maxim un an daca ii tot folosesti acum trebuie sa iti iei altii nu mai ai ce face si stiu asta pentru ca eu fac pollo pe apa de 3 ani acum 2 ani am renuntat la ochelari pentru ca si ai mei au inceput sa se abureasca antrenorul meu mi-a spus ceea ce iti spun eu tie

Întrebări similare