| Andrei200202 a întrebat:

Cu ce te ajuta cand faci impins la piept cu o greutate mare si faci doar 2-3 repetari? Nu trebuie sa iti pui niste greutăți potrivite pe bara si sa faci vreo 10 repetari ca sa ai rezultate?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Vai de capul meu ce raspunsuri vad la intrebarea asta.Cu exceptia Anastasiei, restul sunt fix paleta la categoria asta si nu imi explic la ce mai comenteaza.Andrei,cu greutati mari si repetari putine se lucreaza atunci cand te antrenezi pentru forta 1-maxim 5 repetari pe serie, pentru masa musculara se lucreaza cu greutati care iti permit executarea a 10-12 repetari/serie nici mai mult, nici mai putin.Pentru rezistenta/anduranta la efort se lucreaza cu greutati care iti permit 18-25 repetari pe serie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru siriusblack98):

Și viteza/volumul se poate lucra cu 1-2-3 repetări.
Pui masa musculara oricum ai lucra, daca mărești rezistenta mecanica.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Trebuie sa faci cu greutati mici. 1 sau 1, 5 kg. Dar nu faci din prima pana la epuizare, ci progresiv. 2-3 zile serii de cate 10, apoi alte 2-3 zile de cate 15. Si tot asa.

| Sn4k3 a răspuns:

Nici 2-3, dar nici prea multe. In jur de 8-10 repetari e cel mai bine.

| AnastasiaK a răspuns:

Depinde ce rezultate vrei. Nu toti merg la sala ca sa puna masa musculara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, sa ai rezultate trebuie sa lucrezi in toate intervalele de repetări, nu doar 2-3 nici doar 10 repetări. Poți să pui masa musculara cu orice număr de repetări atât timp cât crești greutatea, o sa pui și masa musculara. E inevitabil. E un mare mit chestia aia cu 8-12 repetări nici mai mult nici mai puțin. Forța și intensitatea îți ajuta sistemul nervos și îți întărește fibra musculara osoasa, când te întorci la 10 repetări le vei simți ca pe o pană.

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

De cati ani practici bodybuildingul? Cati ani ai incercat toate variantele de exercitii si repetari? Ce palmares ai la ora asta? Vorbesti numai prostii si tampenii.

| laurentiutirei a răspuns:

Daca vrei sa cresti in forta pui greutate cu care sa iti permita sa faci 2-3 repetari pentru a creste in forta pentru a creste masa musculara adica hipertrofia se fac intre 8-12 repetari pentru masa musculara si de la 12-15 pentru rezistenta musculara.