| AndreyAndy a întrebat:

Cum imi pot mari masa musculara?

7 răspunsuri:
| diminutiv a răspuns:

Proteine si creatina.

| Leon a răspuns:

Concentrandu-te pe cresterea masei musculare. Sunt reguli fundamentale in ceea ce priveste efectuarea unui antrenament pentru cresterea masei musculare si sfaturi legate de alimentatie.
Scurt si cuprinzator, iti spun ca principiile fundamentale in ceea ce priveste acest tip de antrenament se leaga de tipul de exercitiu, modul de executie si intensitate pentru o stimulare cat mai buna a cresterii masei musculare.
Cu cat insisti si reusesti sa ramai concentrat pe antrenamentul tau, pe fiecare exercitiu, serie si repetare cu atat vei avea un 'orizont' mai bun, adica rezultate.
Sunt multe detalii foarte importante, as putea spune obigatorii, cum ar fi: cele mai bune exercitii sunt exercitiile libere, apoi exercitiile care iti implica 'o buna parte din musculatura', respiratia(foarte importanta) plus concentrarea, corectitudinea si intensitatea antrenamentului.
Dar orice se face cu rabdare asa ca fii atent si la timpii de odihna, la cat de bine reactioneaza corpul la diferitele exercitii pe care le faci etc etc. Nu ma apuc sa intru in detalii ce se intampla in timpul antrenamentului cu muschii tai, anabolism/catabolism, alimentatie, sinteza proteica etc etc... Consider ca e mai mult cultura generala si cel putin o curiozitate legata de corpul nostru.
Tin sa iti mentionez si despre 'fereastra anabolica' dupa antrenament, e punctul culminant sa zicem, iar daca ar fi sa iti recomand suplimentarea alimentatiei cu proteine, e singurul moment CRITIC cand se impune sa ii dai organismului 'elementele' necesare stimularii anabolismului(cresterii). Asta inseamna o proteina cu absorbtie rapida, plus 'compania' unor carbohidrati si vitamine care sa ajute sinteza proteica. In rest, daca mananci bine si sanatos nu vei avea probleme si daca te tii de sala o sa fii multumit de rezultate.
Cauta pe net mai multe detalii si parerile unor specialisti, gasesti destul...

| alexandru921994 a răspuns:

Sala + multe oua fierte + carne + fainoase big grin asta in caz ca nu vrei sa incepi sa iei proteine si alte alea care iti fac ficatu fraiste si te umpli de cosuri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexandru921994):

De la proteine iti faci ficatu vraiste si te umpli de cosuri? laughing))))))
Serios? laughing)

| alexandru921994 a răspuns (pentru alexandru921994):

Da laughing cel putin de la GFX conteaza si varsta. eu am luat cand aveam 17 ani si m-am umplut...

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexandru921994):

Te-ai fi umplut si fara GFX, si vezi ca ai dat gresit reply. Eu am luat 2 ani proteine, am avut 5 ani pauza si acum iau in continuare. Si nu am cosuri + am ficatul mai sanatos decat multi de varsta mea care nu iau.

Tu le confunzi cu steroizii, astea sunt doar mancare concentrata, atata tot.

Mai citeste pe doctor.info despre ele

| dasdasd a răspuns:

Fa mai multa sporta

Întrebări similare